donderdag 4 december 2014

RUTTE EN DE KIEV FASCISTENDe wrakstukken van de MH17 komen deze week naar Nederland. Bijna een half jaar nadat het vliegtuig neerstortte niet ver van Donetsk. Ook de meeste stoffelijke resten zijn nu overgebracht. Nog steeds beweerd de Nederlandse regering dat het alles doet om uit te vinden wat er precies met het vliegtuig is gebeurd en hoe de 298 inzittenden om het leven zijn gekomen. Met een stalen gezicht beweerd premier Rutte dat hij en de rest van de Nederlandse bevolking naast de nabestaanden staan. Dat er nog steeds zoiets is als een nationaal rouwproces. Maar het zijn woorden, niets als loze woorden. Want in plaats van een zoektocht naar de waarheid zien we een enorm web van leugens dat wordt gesponnen door de Nederlandse regering, samen met haar vrienden in Kiev en Washington. Leugens die maar een doel hebben; het ontketenen van een internationale doofpot.

Hoe anders kunnen we de ontwikkelingen van de laatste maanden verklaren? Van begin tot einde is het onderzoek het slachtoffer van politieke intriges geworden, waarvan de meeste de vingerafdrukken van de Amerikanen dragen. Kort na de ramp werd de zoektocht in het gebied plotseling afgebroken omdat de Amerikanen beweerden dat er ieder moment een Russische invasie kon plaatsvinden. Van die invasie is nooit iets gekomen. Maar er was wel iets anders aan de hand. Meteen na de ramp heeft het Kiev leger alles geprobeerd om de rampplek in handen te krijgen. Dit leidde tot heftige gevechten met de milities die hun terrein verdedigden. Voor alle duidelijkheid; in het rampgebied werd voor die tijd niet of nauwelijks gevochten. Het was het Kiev leger die de boel onveilig maakte, niet een Russische invasie. Kiev wilde de rampplek in handen hebben om bewijzen van Oekraïense betrokkenheid bij de ramp uit te wissen. Dit is echter niet gelukt en de milities sloegen de aanval af.

Geen enkele keer heeft de Nederlandse regering contact opgenomen met Kiev om te zeggen dat men van de rampplek weg moest blijven. Er waren geen protesten en ook geen pogingen om Kiev er aan te herinneren dat men na de ramp een staakt-het-vuren in het gebied had afgekondigd. Dit bestand werd constant door Kiev zelf geschonden. Vanaf midden augustus was het weer rustig in het gebied en hielden de milities de wacht. De zoektocht had dus gewoon weer kunnen beginnen. Terwijl journalisten en zelfs een nabestaande de plek gewoon konden bezoeken, bleef de Nederlandse missie weg. Dit is weken zo door gegaan, tot men einde september onder publieke druk toch maar weer iets is gaan doen. Zelfs toen was afgesproken om de wrakstukken weg te halen waren het de Nederlanders die moeilijk deden. Men wilde de overeenkomst voor het verwijderen niet tekenen omdat dit erkenning van de Volksrepubliek Donetsk zou betekenen.

Donetsk werd dit spelletje zat en maakte duidelijk dat er getekend moest worden want anders kwam er geen zwaar materieel om de wrakstukken te vervoeren. Na veel gedoe, en natuurlijk overleg met de Amerikaanse meesters werd er toch getekend. Overigens heeft men alleen de wrakstukken meegenomen die voor het onderzoek kunnen worden gebruikt. De rest is blijven liggen met de mededeling dat de plaatselijke autoriteiten de stukken aan oud ijzer handelaren kunnen geven. Dat is dus het zogenaamde waardige optreden van de Nederlandse autoriteiten. Men heeft maanden voorbij laten gaan in de hoop zoveel mogelijk bewijzen te verliezen. Toen de druk te groot werd heeft men toch maar actie ondernomen, maar het ging tegen wil en dank.

Dat brengt ons bij het zogenaamde onderzoek. Nu al staat vast dat het nooit een eerlijk onderzoek kan en zal zijn. Intussen is via Australië vast komen te staan dat er inderdaad een geheime deal is tussen Nederland, België, de Oekraïne en Australië zelf, waarin is vastgelegd dat alle vier de partijen een vetorecht hebben op het publiceren van informatie. Dit is voor de Oekraïne van groot belang omdat het bijna zeker is dat Oekraïense vliegtuigen de MH17 hebben neergeschoten. Kiev kan dus al het belastende materiaal uit het onderzoek laten verwijderen. Daar heeft Rutte mee ingestemd tegen de belangen van zijn eigen landgenoten in. Maar het gaat nog verder. Maleisië werd lange tijd totaal buiten het onderzoek gehouden, terwijl het vliegtuig van een Maleisische maatschappij is en er ook veel Maleisische slachtoffers zijn. België zit wel vanaf het begin in het onderzoek terwijl er maar een paar Belgen zijn omgekomen. Brussel heeft dus helemaal geen recht om deel te nemen.

Wat zegt ons deze situatie? Het antwoord is dat de Belgen onder de duim van de Amerikanen staan en de Maleisische autoriteiten niet. Men is bang dat Maleisië belastend materiaal tegen Kiev zal publiceren. Met België heeft men dit probleem natuurlijk niet. Maleisië heeft al eerder bewezen zijn eigen weg te gaan en daar zijn de Amerikanen niet blij mee. Maleisië zal nu wel een soort rol binnen het onderzoek krijgen. Maar het zal zeker een ondergeschikte rol zijn. Dus kan het westen achter de schermen rustig manipuleren en vervalsen. We moeten sterk betwijfelen dat er nog iemand is die denkt dat hier een eerlijk onderzoeksresultaat uit kan komen. In feite kun je de leugens nu al neerschrijven. De nabestaanden hebben gewoon het nakijken. Dat is hard, maar wel waar.

Zoals gezegd zijn steeds meer deskundigen, die de wrakstukken hebben gezien en getuigen verklaringen hebben gehoord, het er over eens dat er zeker 1 maar waarschijnlijk 2 Oekraïense gevechtsvliegtuigen vlak bij de MH17 vlogen. De gaten in de wrakstukken geven aan dat deze vliegtuigen met boordwapens en een air-to-air raket het passagiersvliegtuig uit de lucht hebben geschoten. Het motief hier voor is nog niet duidelijk maar velen geloven dat het een “valse vlag” operatie was of een vergissing. Het feit dat Kiev verantwoordelijk is geeft nu aanleiding voor de zich ontwikkelende doofpot. De Nederlandse regering wil de fascistische bondgenoot op geen enkele wijze afvallen. Zelfs als zou men dat willen, mag het niet van Washington. Maar de Amerikanen hoeven zich geen zorgen te maken, want Nederland wil helemaal niet uit de pas lopen. De nieuwe minister van buitenlandse zaken, Koenders, is veel te druk met voetvrijen met de fascisten in Kiev. Hij trekt zelfs 400.000 euro uit om het fascisten leger van winterkleding te voorzien. Nederlands geld voor de moordenaars van honderden Nederlanders, en nog eens honderden burgerslachtoffers in Donetsk en Lugansk. Je moet maar durven. Aan de andere kant, schaamte kent men al lang niet meer, dus gaan de spelletjes gewoon door.

Dat laat de nabestaanden in de kou staan. Meer als een klein beetje geld en een zak vol leugens vermomd als mooie woorden hebben zij niet gekregen. De waarheid zullen zij nooit horen, als het aan de westerse autoriteiten ligt. Blijft de vraag of men met deze leugens gaat wegkomen. Dat lijkt er eigenlijk niet op. Een nabestaande uit Duitsland heeft Kiev aangeklaagd bij het Europese Hof en wil een hoge schade vergoeding. Deze nabestaande beweerd dat Kiev zonder meer verantwoordelijk is omdat het passagiersvliegtuigen uit winstbejag over een oorlogsgebied heeft laten vliegen. De kans dat deze zaak slaagt, is vrij groot. Dit zal de sluizen opengooien voor de andere nabestaanden en ook de woede over de doofpot zal toenemen. Van een ding kunnen we intussen zeker zijn; de MH17 zaak zal zowel Kiev als ook de bondgenoten van de fascisten, waaronder Nederland, nog heel lang najagen. En dat is maar goed ook.