donderdag 7 augustus 2014

OORLOGSMISDADENMaanden lang proberen wij de wereld aan het verstand te brengen dat het fascistenleger van Kiev oorlogsmisdaden pleegt in Novorossia. Wij sturen foto’s, filmpjes, verklaringen en vertalingen als bewijsmateriaal. We schrijven stukken en artikelen waarin we aantonen dat er met granaten, mortieren en tanks op burgersteden wordt geschoten. Het bewijsmateriaal is overduidelijk en laat geen enkele opening voor discussie. Toch wordt dit alles genegeerd door de Nederlandse regering en de Nederlandse media. Ook het feit dat er nu met een soort kruisraketten wordt geschoten krijgt geen aandacht. De acties van het Kiev leger zijn illegaal onder de internationale wetten waar de regeringen, waaronder Nederland, altijd mee zwaaien als men ergens in de wereld een oorlog wil beginnen. Toch worden de acties van Kiev niet veroordeeld. Sterker nog, er wordt doodleuk steun gegeven aan dit misdadige regime. Steun in de vorm van geld, kennis en nu ook weer wapens. Het wapenembargo tegen Kiev is heel stilletjes door de EU ingetrokken. We kunnen dus nog meer bloedvergieten verwachten. Deze keer met directe Europese betrokkenheid.

En die oorlogsmisdaden dan? Tja, als het om de belangen van de imperialisten gaat wordt daar doodleuk overheen gekeken. Luister maar naar minister Timmermans. Hij zegt in de Tweede Kamer dat we begrip moeten hebben voor Kiev. Dat de Kiev junta niet als de “bad guy” mag worden neergezet. Begrip hebben voor een regime dat met raketten op burgerdoelen in steden schiet? Begrip hebben voor figuren die vrouwen en kinderen als doelwit gebruiken en er nog trots op zijn ook? Begrip hebben voor misdadigers die openlijk de Hitlergroet brengen en met Nazisymbolen op hun uniformen lopen te paraderen? Wie denkt Timmermans wel dat hij is als hij dit soort dingen verlangt? Iemand die begrip wil voor de plegers van oorlogsmisdaden is zelf al net zo misdadig.
Oorlogsmisdaden zien we meer dan genoeg, maar het is altijd maar de vraag of je voor oorlogsmisdaden wordt bestraft. Er wordt altijd gesproken over internationale wetten, en hoe vaak hebben we figuren als Obama, Bush en Blair niet horen zeggen dat “the international rule of law must be upheld”. Volgens hen mogen de internationale wetten niet geschonden worden. Als je niet beter wist zou je denken dat dit mooie woorden zijn van mensen die een betere wereld nastreven. Niets is echter minder waar. Als we naar de praktijk kijken zien we dat de winnaars iedere keer weg komen met oorlogsmisdaden, terwijl de verliezers voor een theaterrechtbank in Den Haag worden gebracht. Die instelling heet ook nog het internationaal strafhof. Als het niet zo droevig was zou je in lachen uitbarsten.

Laten we eens kijken wie over de laatste jaren de meeste oorlogsmisdaden hebben begaan. De eerste namen die in gedachten springen zijn Bush en Blair, die samen miljoenen Irakezen hebben laten afslachten nadat ze de wereld eerst belogen hadden. Een zelfde beeld zien we in Afghanistan, en daar komt ook Obama om de hoek kijken. Hij is ook verantwoordelijk voor de oorlogsmisdaden in Libiƫ en nu natuurlijk in de Oekraine. Natuurlijk gaat het dan niet om hem alleen, hij wordt trouw bijgestaan door Merkel, Hollande, Cameron en natuurlijk ook Rutte. In feite zouden we alle recente presidenten en premiers in dit rijtje kunnen plaatsten. Maar zonder uitzondering lopen ze allemaal nog vrij rond.

Dan is er nog de oorlog in Gaza. Zeker was het onnodig voor Hamas om constant raketten op Israel af te vuren. En ook het kidnappen en vermoorden van de 3 Israƫlische teenagers was een misdaad. Maar dat geeft nog steeds niemand het recht om dan zelf ook maar steden onder vuur te nemen en burgers tot slachtoffers te maken. Ook daar zijn aan beiden kanten oorlogsmisdaden begaan. Maar gaat een internationale instelling iemand vervolgen? Het antwoord kennen we intussen. Vervolgt wordt je alleen als je door de imperialisten verslagen bent. Terwijl die zelfde imperialisten rustig verder mogen gaan met hun misdaden.

Zelfs op afstand wordt er gemoord met de zogenaamde “drones”. Hoeveel slachtoffers zijn daar al door gevallen in Pakistan en andere landen. En ook in deze gevallen had Obama zijn vinger aan de trekker. Als we dit alles zo bezien kunnen we rustig concluderen dat er geen internationale wetten bestaan. Er bestaan alleen imperialistische dictaten. Als je die dictaten volgt ben je een held, als je je verzet ben je een misdadiger of een terrorist. De kans dat je dan van dichtbij, of van grote afstand, wordt vermoord is dan vrij groot. Dit terwijl de ware moordenaars onschendbaar zijn. Als je dit goed bekijkt hoeft eigenlijk niemand zich meer aan wat voor wet dan ook te houden. De internationale rechtsstaat is een mythe, een sprookje dat is uitgedacht door de heersers van deze wereld met als doel om hun misdaden een juridisch tintje te geven.

Nieuw is dit allemaal niet. Ook de bombardementen op burgersteden in de Tweede Wereld Oorlog waren een oorlogsmisdaad, of het nu ging om steden in Engeland, Duitsland, Polen of andere landen. Maar ook voor deze misdaden is nooit iemand gestraft. Natuurlijk moesten de Amerikanen nog verder gaan en werden het eerste land dat atoomwapens tegen Japanse steden inzette. Twee steden werden van de kaart geveegd. Heeft ooit iemand daarvoor voor een rechtbank gestaan? Natuurlijk niet, het waren immers de winnaars die de bommen gooiden. Gelukkig is dit nadien nooit meer gebeurd.

Maar op dit moment zijn er figuren in Washington en Londen die het niet zouden schuwen om kleine atoomwapens in te zetten, bijvoorbeeld in de Oekraine. Zij kennen de werking van deze wapens en werken er aan om ze nog effectiever en dodelijker te maken. Zijn dat niet de ware misdadigers? Zijn dat niet de ware terroristen? Het gaat er dus niet om wat voor misdaden je begaat, het gaat er om voor wie je die misdaden begaat. Precies daar is het onderscheidt. Als er nog iemand gelooft dat iedereen voor de wet gelijk is, dan heeft hij de geschiedenis en het systeem niet begrepen.
 
De wereld verkeerd in een gevaarlijke fase en er zijn krachten die zich opmaken voor het ontketenen van een nieuwe wereld oorlog. Of ze daar in slagen hangt van ons allemaal af. Laten we beginnen met de leugens van het systeem en haar misdadigers niet meer te geloven. Laten we zelf nadenken en de oogkleppen afwerpen. Dan is er nog steeds een kans dat we de weg naar de afgrond kunnen blokkeren. Nogmaals, het hangt van ons af. Van ons allemaal!! Organiseer en sla terug!!