donderdag 27 maart 2014

Even naar de wereld kijkenEr is in de laatste week zo veel gebeurd dat het moeilijk is om het belangrijkste onderwerp te kiezen. Dus kijken we gewoon even rond in de wereld en maken we, in voetbaltaal, een rondje langs de velden. Wat opviel tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart is dat mensen, waar het mogelijk was, inderdaad communistisch hebben gestemd. In Oldambt won de VCP er twee zetels bij, en hebben de kameraden er nu 4. Het ging zelfs nog verder want Engel Modderman, de lijsttrekker van de VCP, was de kandidaat met de meeste stemmen. Ook in Pekela won de VCP een zetel, en we kunnen dus vaststellen dat de rode vlag in Groningen fier wappert. Ook de NCPN had een succes te melden. In Heiloo ging de partij van 1 naar 2 zetels. Dus ook in Heiloo is het communisme een traditie geworden. Al deze resultaten geven aan de het communisme een heel goede toekomst heeft, als we er zelf maar in geloven.

Wat is er verder te melden over de raadsverkiezingen? De regeringspartijen, VVD en PvdA, kregen de afstraffing die deze leugenaars en oplichters verdienen. De teleurstelling in het beleid zit diep. Vooral de sociaal democraten werden door de mangel gehaald, en terecht. Men verloor zelfs de macht in Amsterdam na meer dan 60 jaar. De Amsterdamse lijsttrekker, Hilhorst, hield de eer aan zichzelf en stapte meteen op. Dat had Diederik Samsom ook moeten doen, maar met veel arrogantie blijft hij gewoon zitten. Hij wil natuurlijk zijn dure baan niet opgeven en terugkeren naar een leven op de woelige baren met Greenpeace. Dat Rutte zijn koffers niet heeft gepakt valt te verwachten. Bij de VVD kennen ze het woord eer niet, dus wat kan het hun schelen dat de kiezer niet tevreden is. Als het groot kapitaal maar blij is met de koers, zijn zij het ook. Een groot deel van de stemmen die bij de PvdA en VVD verdwenen gingen naar D’66 en de christenfundamentalisten. Op zich is dat een rare keuze, want deze twee zijn net zo verantwoordelijk voor het regeringsbeleid als de coalitiepartijen. Het lijkt er op dat de kiezers in plaats van de beul nu hebben gekozen voor het mannetje dat de valbijl slijpt. Van daders naar handlangers zonder enig effect. Winst was er ook voor de SP, maar het was geen doorbraak. Op een PvdA deel 2 zit men dus ook niet te wachten.

Volgens de zogenaamde winnaars hebben de kiezers hun het vertrouwen gegeven omdat zij verantwoordelijkheid nemen. Eigenlijk lijkt het meer op een noodsprong omdat er van het hele zootje niets te verwachten is. Overigens waren er wel meer rare resultaten. In Roermond stemt de halve stad op een corrupte ex-VVD’er, die daarna door de andere partijen prompt buiten spel werd gezet. Allemaal verloren stemmen dus. In Bilthoven stemde men zelfs op een overledene, de vermoorde Borst. Ook via deze route zal er van vertegenwoordiging weinig komen. Dan zijn er toch nog altijd mensen die beweren dat de parlementaire democratie iets prachtigs is!!! Op zich waren de echte winnaars de thuisblijvers omdat zij duidelijk niets te maken willen hebben met deze farce, die een toonbeeld is van de verwording van de kapitalistische politiek.

We hebben het even uit kunnen stellen, maar zo komen we toch bij Wilders. Door al de herrie die is ontstaan over zijn Marokkanen uitspraken, is er maar weinig aandacht voor het feit dat deze neonazi de verkiezingen gewoon heeft verloren. In Almere was de PVV nog wel de grootste maar met een minder resultaat. En dat was nog voordat de nieuwe PVV raadsleden elkaar naar de keel vlogen. In Den Haag dacht het heerschap de grootste te worden. Maar ook dat ging niet door, en men verloor zelfs een zetel. De ondergang zat er dus al aan te komen voordat Wilders, in de stijl van Goebbels, tijdens de uitslagenavond zijn aanhang tegen Marokkanen liet scanderen. En dat is geen onbelangrijke vaststelling. Wat er daarna gebeurde hebben we allemaal kunnen zien. Zijn wij verbaasd of geschokt? Nee, in tegendeel. Wilders heeft eindelijk aan de hele wereld duidelijk gemaakt dat hij een racist van het ergste soort is, die groepen mensen gewoon wil laten wegjagen of nog erger, voor zijn eigen politieke belangen. Hij heeft een achterban door zijn racisme, en hij zoekt een zonde bok om zijn eigen macht te vestigen. Precies dat deed Hitler ook, met het bekende resultaat. Dit is niet nieuw en wij zeggen al jaren dat Wilders en zijn harde kern fascisten zijn. We kunnen alleen maar hopen dat meer mensen dat nu ook gaan in zien.

Dat nu een deel van zijn trawanten hem in de steek laat is niet verwonderlijk. Zij willen in hun eigen omgeving niet te boek staan als de nieuwe NSB’ers, die ze overigens wel zijn. Dat zou hun toekomstige ambities wel eens in de weg kunnen staan. Ondanks dit staan ze nog steeds achter het PVV programma, en zijn dus geen haar beter dan Wilders. Betekent dit het einde van de PVV? Jammer genoeg nog niet. Ze zullen steeds meer hun masker afwerpen en het extremisme tonen, dat ze steeds binnenskamers hebben proberen te houden. Het einde van de PVV zal pas komen als we zelf eigenhandig een einde maken aan dit verwerpelijke en gevaarlijke zootje.

Terwijl Nederland in de ban van de verkiezingen en de zaak Wilders was geraakt, is de Krim onderdeel geworden van de Russische Federatie. De operatie om dit mogelijk te maken is met veel precisie en waardigheid uitgevoerd. De bevolking van de Krim stemde met meer dan 96% voor aansluiting bij Rusland omdat men met de fascisten en bandieten in Kiev niets te maken wil hebben. Het Westen veroordeelde de stemming, maar dat veranderde niets aan het resultaat. Daarna ging het heel snel. Poetin ondertekende de toetredingsdocumenten, de roebel werd ingevoerd en de Krim bewoners hebben allemaal recht op een Russische pas. Het proces is nu afgesloten en onomkeerbaar.

Het enige probleem was nog dat er nog steeds Oekraïense militairen op de Krim zaten. Maar ook dat is opgelost. Een voor een werden de basissen overgenomen en de militairen ontwapend. Geweld werd er nauwelijks gebruikt. Dat hoefde ook niet. Van de 18.000 Oekraïense militaire op de Krim zijn er maar 2000 teruggekeerd naar de Oekraïne. De anderen hebben zich aangesloten bij het Russische leger. Bij de Oekraïense vloot is het beeld hetzelfde. We kunnen dus gerust zeggen dat Rusland de klus zonder veel problemen heeft geklaard. Natuurlijk is het Westen boos en de bandieten in Kiev nog bozer, maar dat maakt geen verschil. De Duitse media roept om oorlog, maar dat gaat men niet riskeren. Het blijft bij wat zielige sancties die niet meer zijn dan een vijgenblad om de Westerse schaamte te bedekken. De gok van de imperialisten is mislukt, en ze zullen er weer rekening mee moeten houden dat Moskou niet meer met zich laat sollen. Net als vroeger. Dat is weer even schrikken voor deze zelfaangestelde heersers van de wereld. De toekomst ligt niet meer vast, en dat is misschien nog wel het belangrijkste resultaat van dit hele conflict.

En dan was er nog de nucleaire top in Den Haag en omstreken. Veel mensen hadden het idee dat het doel van deze top was om over nucleaire ontwapening te praten. Dat was een misvatting want het eigenlijke onderwerp was nucleair terrorisme en de bestrijding hiervan. Ongelooflijk eigenlijk want in feite was de top een duur onderonsje van een hele groep nucleaire terroristen. Een hele week hebben ze half Nederland op zijn kop gezet om te praten over iets waar ze zelf nog het meeste schuldig aan zijn. Want laten we de geschiedenis niet vergeten; de Amerikanen zijn de enige die ooit met atoombommen hebben gesmeten. De Sovjet Unie gaf vroeger de garantie dat zij nooit als eerste nucleaire wapens zou gebruiken. De Amerikanen hebben deze garantie nooit gegeven. Wie dus de grootste nucleaire terroristen zijn is duidelijk.

Is door dit alles onze wereld veiliger geworden? Zeker niet. Een aantal mensen ziet een parallel als het gaat om de huidige tijd en de periodes voor de Eerste en Tweede Wereld Oorlog. Inderdaad zijn het opnieuw de imperialisten die voor instabiliteit en conflicten zorgen, vooral in Europa. Of dit gaat afglijden tot een Derde Wereld Oorlog hebben wij allemaal zelf in de hand. We komen dan aan de oude vraag: wat gebeurd er als de Derde Wereld Oorlog uitbreekt en niemand gaat er heen om deel te nemen? Vrede, misschien?

2 opmerkingen: