donderdag 13 maart 2014

Stem principieel, of stem niet, we laten ons niet langer belazerenHet zal de meeste mensen niet zijn ontgaan dat er op 19 maart verkiezingen worden gehouden voor de gemeenteraden in Nederland. De vele beloften en leugens die ons uit de verschillende partijen tegemoet rollen zijn over het algemeen een duidelijk teken dat er weer een stemming in de lucht hangt, en ook dit keer is het weer niet anders. Kandidaten komen langs de deur of sluipen over de markten en winkelstraten, overal op zoek naar een paar stemmen. In de media verschijnen intussen ook zenuwachtige berichten van politici die bang zijn dat de opkomst laag zal zijn. Dat zou immers een klap zijn voor hun zogenaamde parlementaire “democratie”. Deze zorgen zijn zeker niet uit de lucht gegrepen.

Nu al is duidelijk dat veel mensen die bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 op de PvdA of de VVD hebben gestemd, hier dik spijt van hebben. Ze voelen zich belogen en bedrogen en weten dan ook niet waar ze op 19 maart op moeten stemmen. Logisch, want in de meeste plaatsen doen er alleen partijen mee die loyaal zijn aan het systeem en allemaal hetzelfde zeggen. Het gaat zelfs zo ver dat leden van de PvdA in Den Haag een campagne zijn gestart om kiezers er van te weerhouden om op hun eigen partij te stemmen. Dit heeft te maken met een prestige project dat volgens de actievoerders niet past in deze tijd van bezuinigingen. Je moet als partij wel erg laag gezonken zijn als zelfs je eigen leden een anti campagne gaan voeren.

Eigenlijk zouden we niet verrast moeten zijn. Bijna geen enkele partij doet daadwerkelijk wat er wordt beloofd. Er wordt gelogen, opgelicht, gestolen en verduistert. Het is dus geen wonder dat veel mensen spijt hebben van de stem die ze in het verleden aan een bepaalde partij hebben gegeven. Naar een andere partij uitzien heeft meestal ook geen zin, want de een is geen haar beter dan de ander. Daarnaast is er nog de explosie aan lokale partijen waarvan bijna niemand weet waar ze eigenlijk voor staan. Over het algemeen gaat het om een triest zootje dat alleen uit is op eigen gewin en eigen belang. Het feit dat de PVV oproept om op lokale partijen te stemmen zegt al genoeg. Veel lokale partijen worden bevolkt door reactionairen en het is dus niet verwonderlijk dat het Wilderstuig zich daar bij thuis voelt.

We hebben al in een eerder artikel aangekondigd dat de tijd is gekomen om principiƫle keuzes te maken. Dat betekend niet langer stemmen uit opportunisme of voor een bepaalde partij kiezen omdat er geen betere is. Op deze manier omgaan met de verkiezingen zal alleen maar het systeem in stand houden en de illusie voortzetten dat er vanuit het parlementarisme echte veranderingen mogelijk zijn. Parlementen en gemeenteraden kunnen op zijn hoogst dienen als platform voor de protestbeweging buiten. Echte veranderingen zijn door dit systeem niet mogelijk omdat het kapitalisme dit niet toestaat. Het systeem is er op gebouwd om ons bezig en stil te houden. Precies daar moeten we niet meer aan meewerken. Ook het stemmen op sociaal democraten zoals PvdA, SP en GroenLinks, houdt die illusie in stand.

Daarom roepen wij op om alleen maar te stemmen als het mogelijk is om op een communistische of een antikapitalistische partij te stemmen. Het klopt dat de mogelijkheden beperkt zijn. Maar in Oldambt en Pekela in Groningen kan op de Verenigde Communistische Partij (VCP) gestemd worden. De VCP is ideologisch sterk en zeer actief in de gemeenschap. In Oldambt heeft de VCP lijstnummer 5 en in Pekela lijstnummer 7. Voor zover wij hebben kunnen ontdekken doet de NCPN bijna nergens mee met de raadsverkiezingen. Een uitzondering is Heiloo, waar Willem Gomez van de NCPN zich opnieuw verkiesbaar heeft gesteld. Het lijstnummer is 5. In andere delen van het land zijn geen communistische kandidaten te ontdekken.

Maar hier en daar zijn wel partijen die zich tegen het systeem verzetten, en het is daarom de moeite waard om wel even de plaatselijke stemlijsten door te nemen. Als voorbeeld halen we er Amsterdam even uit. Daar is het mogelijk om op RED Amsterdam of op de Radicale Oppositie Beweging (R.O.B) te stemmen. Dit zijn geen revolutionaire partijen, maar ze hebben wel belangrijke programmapunten die we kunnen steunen. In de meeste gevallen zal het om proteststemmen gaan, maar dat is toch een belangrijk signaal. Wees bij de zoektocht wel kritisch en kijk vooral achter de slogans.

Als het niet mogelijk is om communistisch of antikapitalistisch te stemmen, STEM DAN NIET. Het beste is dan om helemaal niet te gaan en de verkiezingen te boycotten. Wees niet bang dat je stem dan bij de grootste partij terecht komt, want dat is niet het geval. Als je niet stemt wordt er ook niet geteld. Ga je wel stemmen, maar doe je dat blanco of ongeldig dan wordt je wel meegeteld voor de opkomst. Precies dat is niet de bedoeling. We zien nu al dat de systeempolitici zich zorgen maken over een lage opkomst. Ze zijn bang dat ze op deze manier hun mandaat en bestaansrecht verliezen.

Door niet te stemmen en de opkomst zo laag mogelijk te houden veranderen we de verkiezingen in feite in een protestreferendum waarbij de lage opkomst als de verwerping van de huidige politiek, zowel landelijk als plaatselijk, moet worden gezien. Het vertrouwen in de burgerlijke politiek is nog nooit zo laag geweest en de leugenmachine in Den Haag zorgt er dagelijks voor dat dit gebrek aan vertrouwen alleen maar toeneemt. Door niet te stemmen omdat er niets te kiezen is bouwen we allemaal aan een platform dat er op is gericht het huidige systeem omver te werpen. We moeten ons niet langer laten verleiden door iets wat ons uiteindelijk kapot maakt.

Sommige zullen zeggen dat mensen die niet stemmen ook niets te zeggen of te klagen hebben. Dat is weer een van de systeemleugens waarmee ze ons proberen te chanteren om hun uitgeholde beleid toch het voordeel van de twijfel te blijven geven. Het omgekeerde is waar. Als je gaat stemmen blijf je deel van het leugenachtige systeem en hou je het in stand. Dan mag je eens per vier jaar een papiertje invullen. Als je niet stemt stel je jezelf buiten dit systeem en dan heb je juist de vrijheid en het recht van spreken. We laten ons niet weer 4 jaar monddood maken zodat de leugenaars en oplichters die zich politici noemen ons geruisloos verder kunnen uitbuiten. Stemmen is met het systeem meewerken, niet stemmen is een begin maken met het omverwerpen van het systeem. STEM DUS COMMUNISTISCH OF STEM NIET!! DE ECHTE BESLUITEN WORDEN OP DE BARRICADEN GENOMEN. NIET IN DE PARLEMENTEN!

Geen opmerkingen: