zondag 29 april 2012

Bruin 1 gevallen vervolg

Het duurde maar twee dagen en er was een nieuwe onofficiële coalitie geboren, de Kunduz coalitie. Deze coalitie heeft maar een doel; zo snel mogelijk zo veel mogelijk verslechteringen doorvoeren om de Nederlandse en Brusselse kapitalisten ten dienste te zijn. Het onzalige clubje dat dit alles heeft bedacht is nu al dagen bezig om zichzelf te feliciteren en op de schouders te kloppen. Een misselijkmakende vertoning waar een aantal kiezers ook nog in lijken te trappen. Maar dat zal maar van korte duur zijn. Als eenmaal echt duidelijk word waar de Kunduz coalitie voor staat zullen ze de rekening gepresenteerd krijgen. 

Een paar positieve dingen zijn er wel; de PvdA is er buiten gebleven en de SP ook. Op deze partijen had de 3% gekte geen invloed. Verder is de verradersrol van Groen Links niet echt duidelijk geworden. Het woord links mag echt uit de naam, want anders dreigt er een boete van de instelling die normaal gesproken reclameboodschappen controleert op misleiding. Groen Links kan het best maar zo snel mogelijk fuseren met D’66 want op zichzelf heeft de partij geen bestaansrecht meer.

Een ander positief punt is dat het FNV het akkoord volledige heeft afgekeurd. Vooral het punt over de pensioenen heeft kwaad bloed gezet en de vakcentrale zegt zich niet langer gebonden te voelen aan het omstreden pensioen akkoord.

Er gaat dus nog veel strijd komen, inclusief de verkiezingsstrijd die op 12 september in het stemhokje zal eindigen. De Kunduz coalitie mag nog even bezig zijn met wederzijdse felicitaties. De realiteit zal dit alles snel inhalen en dan is een koude douche verzekerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten