woensdag 6 februari 2019

HOE MAASTRICHT GEEL WERD


Ze kwamen werkelijk overal vandaan. Van Amsterdam tot Leeuwarden, en van Emmen tot Eindhoven. Maar dat was nog lang niet alles. Ook Duitsland, België, Italië, Zweden en Frankrijk waren vertegenwoordigd. Misschien vergeten we er nog een paar, maar het zal aan iedereen duidelijk zijn dat we het hebben over de eerste grote Gele Hesjes demonstratie in Maastricht afgelopen zaterdag. Natuurlijk waren er al eerder demo’s geweest in verschillende Nederlandse plaatsen, maar Maastricht sloeg toch tot nu toe alles. Het is ook niet overdreven om het een internationale demonstratie te noemen, en was het niet prachtig om ook de Friese vlag te zien wapperen? De aanleiding was duidelijk, in Maastricht werd de Europese Unie ooit tot een feit, en de Gele Hesjes hebben intussen een begin gemaakt om precies die Unie te slopen. Als dat lukt, mag de vlag pas echt in top, want geen enkel instrument heeft zo veel ellende voor de Europese volkeren veroorzaakt als de Europese Unie en de arrogante Brusselse bureaucraten. Of het nu gaat over extra belastingen, migratie, idiote regels of het opheffen van de soevereiniteit van de lidstaten, op geen enkel terrein heeft de EU een positieve rol gespeeld.

Maar terug naar de demonstratie zelf. Niemand wist van te voren hoeveel mensen er zouden mee doen. Sommige dachten 500, andere minder. Uiteindelijk waren er meer dan 1000 deelnemers, en dat is voor Nederlandse verhoudingen een grote demonstratie. Natuurlijk schreef de leugenpers alles weer naar beneden, en werd er alleen geconcentreerd op negatieve dingen. Maar dat kennen we al heel lang; leugenpers blijft leugenpers, de trouwe dienaren van het systeem. Gelukkig is er ook de alternatieve berichtgeving, en op het internet waren prachtige livestreams te vinden. Beelden liegen immers niet, en die beelden zagen er fantastisch uit.

Het viel meteen op hoe lang de stoet was, en hoe kleurrijk. Niet alleen door de vele gele hesjes, maar ook door de vlaggen, vaandels en spandoeken in de meest uiteenlopende kleuren. Er was vuurwerk, en kleurige rook. En bovenal; er was heel veel lawaai. Sirenes, fluitjes en spreekkoren. Vooral Rutte moest het ontgelden, want de slagroep “Rutte Rot Op”, was overal en constant te horen. Het gaat immers niet alleen om de Europese Unie, maar gelijktijdig ook om alle EU regeringen die het systeem, en dus de elite, vertegenwoordigen. Zij zijn het die de beruchte maatregelen nemen die in Brussel en Washington worden bedacht. Zij bestelen ons iedere dag, en ook nog tijdens de nacht. Schuilende achter het vaandel van de zogenaamde democratie hebben zij een dictatuur uitgebouwd die ons allemaal langzaam verstikt. Precies daar ging het om afgelopen zaterdag. Het terugpakken van de macht en de controle over ons eigen leven. Je merkte dat ook aan de demonstranten, zij straalde een gevoel van bevrijding uit. Het was als of iedereen die op straat was, op dit moment had zitten wachten.

Een moment waarop je niet meer machteloos bent. Het gevoel hebben dat er eindelijk iets terug wordt gedaan, dat je zelf iets terug kunt doen. We moeten weer leren dat we wel degelijk macht hebben. Dat als wij het willen, echt willen, de hele criminele en corrupte elite morgen verdwenen kan zijn. Uiteindelijk zijn wij de baas, maar dan moeten we het wel samen doen. Dat brengt ons gelijk bij de volgende indruk die van de demo afstraalde. Er werd steeds gezegd, en door heel veel verschillende mensen, dat links of rechts niet meer belangrijk is. Dat het juist deze splitsing is die het systeem wil zien om verdeel en heers te kunnen spelen. Dat doen ze immers al vele jaren, en dit spel heeft het systeem gaande gehouden. Die tijd moet nu voorbij zijn. In Frankrijk was het al zichtbaar; links en rechts zijn samen op straat om eindelijk de strijd tegen de elite te voeren, en niet langer tegen elkaar. Ook in Maastricht zagen we dat beeld. Links en rechts zijn begrippen uit het verleden die niet meer in de huidige situatie passen. Nu gaat het er om dat het hele volk op staat tegen het systeem en tegen de globalisten. Daar zal de kracht vandaan komen, en dat weet de elite beter dan wij. Daarom zullen ze er ook alles aan doen om die splitsing in stand te houden. Een valkuil waar we niet in moeten trappen.

Dan nog wat andere indrukken. Veel deelnemers uit de buurlanden verbaasden zich er over dat de politie zo vriendelijk was, en dat er geen tegendemonstratie kwam opdagen. Dat is men in vooral Duitsland, Frankrijk en België anders gewent. Alles bij elkaar zorgde het voor een heel goede sfeer, ondanks de regen en de kou. Veel mensen dachten dat het in Nederland anders is omdat de situatie als wat meer relaxt word gezien. Op dit moment mag dat zo lijken, maar het heeft ook te maken met het feit dat de Nederlandse overheid altijd iets anders om gaat met dit soort zaken. In de buurlanden staat de politie heel snel met de knuppel klaar. En natuurlijk ook met traangas en rubberkogels. Op het eerste gezicht mag het lijken als of Nederland wat toleranter is. Maar dat is schijn. Er wordt meestal inderdaad niet meteen op los geslagen, maar als een bepaalde grens gepasseerd is, en belangen in het geding komen, is de Nederlandse overheid, inclusief voetsoldaten, gevaarlijker dan in menig ander land. Je zou het repressie met een glimlach kunnen noemen, maar diezelfde glimlach is binnen seconden verdwenen als het bevel komt. Er zijn veel voorbeelden, en het blijft dus altijd oppassen.

In de toekomst zullen er zeker tegen demo’s komen als de overheid het idee krijgt dat de Gele Hesjes echt een bedreiging aan het worden zijn. Tegen demo’s zijn meestal niet spontaan, en komen uit een hoek waar de overheid veel invloed op heeft. Zowel via financiële middelen, als ook infiltranten. Dat moet dus zeker serieus genomen worden. Nu mag het nog geen echt probleem zijn, maar het is wel iets om constant is de gaten te houden. De volksverraders en ophitsers slapen immers niet.

Maar terug naar de straat. Dat Maastricht zo geel werd zal zeker indruk gemaakt hebben op veel mensen. De onvrede is groot, dus er is veel potentieel. Als mensen eenmaal de moed hebben gevonden om ook daadwerkelijk de straat op te gaan, en dat in groten getale, is de eerste slag gewonnen. Het lijkt er steeds meer op dat het moment nu rijp is. In Frankrijk en België gaan de acties door, en in Duitsland zijn er op steeds meer plaatsen demo’s. Ieder weekend gaan mensen in gele hesjes de staat op. Soms tegen criminaliteit, dan weer tegen de massamigratie. Maar ook de strijd om de diesel speelt een steeds grotere rol. Al een paar weken komen in Stuttgart iedere zaterdag meer dan 1000 Gele Hesjes op de been om te protesteren tegen de diesel rijverbodsbepalingen in verschillende steden. Op zo’n grote deelname was bij het begin van de actie nooit gerekend.

Langzaam begint het dus overal in Europa te branden. Nog wat vonken en een beetje meezittende wind en de Gele Hesjes revolutie is niet meer te stoppen. Hoe het in Nederland verder gaat moeten we nog afwachten. Maar voor welke optie ook wordt gekozen, het hoofddoel moet blijven om zo veel mogelijk mensen op straat te krijgen. Daar ligt de macht, en daar is ook de route naar echte verandering. Maastricht was een signaal. Het vuur van de Gele Hesjes is nu aangestoken. Het is nu zaak om het tot een laaiende vuurzee te maken, waar de elite geen antwoord op heeft. Dan ontstaat een echte mogelijkheid tot verandering, iets wat we heel veel jaren niet meer hebben gezien. Laten we dus allemaal samen deze kans pakken, zodat niet alleen wij, maar ook de komende generaties een toekomst hebben.