donderdag 9 augustus 2018

HET MERKWAARDIGE LEVEN VAN ANGELA MERKEL


Ze is intussen meer dan 13 jaar de regeringsleider van Duitsland. Ze wordt ook gezien als de meest machtige vrouw van Europa. Angela Merkel, voor sommige mutti, voor veel anderen de meeste gehate vrouw van Duitsland. Intussen weten we dat zij, net als alle andere Duitse leiders sinds 1945, niet veel meer is dan een zetbaas voor de Amerikanen. Duitsland is immers het Amerikaanse hoofdkwartier in Europa. Letterlijk en figuurlijk.  In Stuttgart is een Amerikaanse basis die alle bevelen uitgeeft waar de rest van de wereld naar heeft te luisteren. De Duitsers hebben daar niets te melden. Sterker nog, iedere Duitse premier sinds 1945 moet voor de eedaflegging een document ondertekenen waarin de Amerikaanse dominantie is vastgelegd. Geen handtekening, geen premier. 

Ondanks het feit dat ze een marionet is, is het toch interessant om te kijken wie Merkel precies is. Ze heeft namelijk een wat schimmige achtergrond. Dat geldt ook voor haar familie. De grootvader van Merkel was een Poolse Katholiek, die nog met het Franse leger tegen Duitsland heeft gevochten in de Eerste Wereld Oorlog. Uiteindelijk is hij in Duitsland terecht gekomen tijdens de Republiek van Weimar, en heeft daar een nieuw leven opgebouwd. Hij kreeg een zoon, de vader van Merkel. Vreemd is dat deze man een protestantse dominee werd. Voor iemand uit een katholieke familie een zeldzaamheid. Het verhaal wordt echter nog vreemder. De vader van Merkel verhuisde van Hamburg naar de DDR. Daar werd hij een trouwe aanhanger van de DDR leiding en werd zelfs als ‘rode dominee’ beschreven. Deze bizarre omzwerving wijst volgens sommige op betrokkenheid van inlichtingendiensten. Angela Merkel zelf heeft altijd met trots verteld dat ze de dochter van een dominee is.

Via deze achtergrond sloot ze zich bij de burgerrechtenbeweging aan in de nadagen van de DDR. Ze wilde met alle geweld in de politiek, en kwam via een burgerrechtenpartij en de SPD, uiteindelijk in de CDU terecht. Maar eigenlijk was de jonge Angela helemaal niet zo'n dissident als ze altijd heeft voor gegeven. Ze was een actief en ook leidend lid van de Freie Deutsche Jugend, de FDJ. Ze hield zich vooral bezig met propaganda en agitatie. De FDJ was de jeugdorganisatie van de leidende partij in de DDR, de SED. Later ging ze naar een SED elite school. Ze schreef twee proefwerken, een over haar vakgebied wat een wetenschappelijk werk was, en een over het Marxisme. Nu komen we weer bij een vreemde zaak. Het tweede proefwerk is verdwenen, en niemand weet waar het is gebleven. Geen enkele journalist heeft er overigens naar gezocht. Bij andere prominenten is dat wel anders geweest. Waarschijnlijk staan er dingen in die Merkel liever vergeet. Een van deze dingen schijnt een gedicht te zijn dat Merkel ooit schreef over de door de Nazi’s vermoordde KPD leider Ernst Thalmann. Er wordt gezegd ze in het gedicht voorspelde dat ze de BRD van binnen uit zou vernietigen. Als we naar de huidige situatie in Duitsland kijken is ze aardig op weg.

Er zijn ook nog andere dingen. Merkel kon vanuit de DDR ongehinderd naar het westen en terugreizen. Dat voorrecht hadden er niet veel, en ook op dit gebied waren de inlichtingendiensten erg actief. Steeds opnieuw lijkt het er op dat Merkel weet wanneer ze een volgende stap moet zetten. Of wordt haar dat verteld? In plaats van carrière maken in de DDR stapt ze over naar de oppositie. Als de muur in 1989 valt kan Merkel zo een schoon vest laten zien. Haar bliksem carrière in de CDU begint. Volgens Vera Lengsfeld, die het allemaal van dichtbij meemaakte, eerst als parlementslid voor Die Grunen en later de CDU, werd Merkel geholpen door kruiwagens. Zo kwam ze in het eerste kabinet Kohl na de Duitse hereniging terecht, op advies van een politieke advocaat uit de DDR, die voor de val van de muur voor de Stasi werkte. Later werd ze milieu minister. Wat opviel was dat Merkel op haar verschillende posten een politiek bedreef die eigenlijk helemaal niet bij de CDU paste. Ze had een veel meer links groene koers, die eigenlijk beter in de SPD thuis was geweest. Maar Merkel ging haar eigen gang, en ondanks het feit dat ze als onopvallend werd gezien, plande ze haar verdere carrière met kille berekening. Kohl liet haar begaan omdat hij gaan onrust in zijn kabinet wilde. Toen Kohl na een verkiezingsnederlaag, en een corruptie schandaal het veld moest ruimen, greep Merkel haar kans. Ze werd CDU leider, nadat ze alle concurrenten had uitgeschakeld. Haar ster leek alleen nog maar te stijgen.

Vera Lengsfeld dacht dat Merkel een hervormer was, maar van die mening moest ze snel terug komen. Merkel was gedreven door persoonlijke ambitie, en niet door de noodzaak om hervormingen in de CDU door te voeren. Ondanks het feit dat Merkel haar eerst verkiezingscampagne verloor, scheen dat haar positie niet echt te schaden. Achter haar waren krachten aan het werk die alle schadeposten beperkten of snel weer herstelden. Uiteindelijk versloeg ze de SPD premier Schreuder, en greep de macht. De Merkel jaren waren begonnen, waarbij het kenmerkend is dat ze er een speciaal talent voor heeft om alle oppositie binnen haar partij, en binnen de verschillende regeringen, uit te schakelen of monddood te maken. Daarbij schuwt ze geen enkel middel. Ze mag misschien zo niet overkomen, maar ze duldt geen enkele tegenstand of kritiek, ze blijft gewoon op haar standpunten staan, of liever gezegd op de standpunten van diegenen die haar in de hand hebben.

In dit hele proces heeft ze steeds opnieuw gelogen, en haar eigen volk bedrogen. Of het nu was over de financiële crisis in Griekenland, de situatie in de Oekraïne of de massa migratie van 2015. Pas in de laatste maanden leek het als of ze kwetsbaar aan het worden was. Zelfs de Duitse media, die haar door dik en dun gevolgd is, begint vraagtekens te zetten. Maar om een ding kunnen ze niet heen, Merkel zit er nog steeds. Blijkbaar is haar opdracht nog niet uitgevoerd of afgesloten. Natuurlijk kan ze niet iedereen naar haar hand zetten. De Russische President Vladimir Poetin trekt zich bijvoorbeeld niets van haar aan. Dat drijft Merkel tot razernij en onbegrip. Ook binnen de EU neemt de oppositie toe. Polen, Hongarije, Tsjechië, en zelfs Oostenrijk laten zich niet langer door Merkel dicteren. Maar de bescherming uit de schaduw is er nog steeds. Deze bescherming komt natuurlijk grotendeels uit Amerika, Merkel’s kritiek op Trump is immers op de persoon gericht, niet op Amerika zelf.

Dat brengt ons bij de vraag hoe iemand die intussen op zoveel tenen heeft getrapt nog steeds aan de macht kan zijn? Hoe kan het zijn dat zij haar eigen volk verraad, bijvoorbeeld in de migratiecrisis, en ongestraft zo veel schade kan aanrichten? En, ze doet dit ook nog met arrogantie. Als er kritiek komt over het vluchtelingenbeleid is haar antwoord: “Ze zijn er nu eenmaal”. Als er over migranten en criminaliteit wordt gesproken zegt ze: “We zullen er aan moeten wennen dat jonge migranten veel meer misdaden begaan dan anderen”. Dat zegt ze openlijk op TV. Je moet maar durven. Sommige commentatoren denken dat ze probeert zo lang mogelijk aan te blijven, om nog zo veel mogelijk migranten het land binnen te loodsen als onderdeel van de bevolkingsuitwisseling. Dat zou dus de opdracht kunnen zijn.

De vraag is natuurlijk of ze dit zelf allemaal wil, of dat ze wordt gedwongen of gechanteerd. Dat is natuurlijk moeilijk na te gaan en nog moeilijker te bewijzen. Maar het zou nog best eens kunnen dat er grote betrokkenheid van inlichtingendiensten is geweest bij haar familie en bij haar persoonlijk. De vreemde manoeuvres van haar grootvader en vader wijzen daar wel op. Ook het feit dat zij zelf vanuit de DDR vrij naar het westen kon reizen en terug, kan hier mee te maken hebben. Misschien ligt het antwoord ook rond de val van de Muur. Toen de Muur was gevallen werd de Stasi Centrale in Berlijn bestormd. Niet alleen door gewone mensen en activisten, maar ook door CIA agenten. Het ging hierbij om een operatie die de naam “Rozenhout” droeg. Tijdens deze bestorming maakte de CIA veel dossiers buit van prominenten in de DDR en van DDR agenten in het buitenland. Deze dossiers konden later worden ingezet voor chantage en andere onfrisse praktijken. Merkel zal zeker een Stasi dossier hebben gehad, en niemand weet wat hier in staat. Is daarom ook haar proefschrift over het Marxisme verdwenen? Als dit allemaal klopt, of zelfs als het deels waar is, zou het veel van de vragen rond Merkel en haar politiek beantwoorden. Het zou ook verklaren waarom ze 9 levens lijkt te hebben.

Nog even terug naar Vera Lengsfeld. Zij zegt dat onder de huidige nieuwe regering Merkel Duitsland chaotische jaren tegemoet gaat. Ze vreest dan ook het ergste. “De rechtstaat wordt uitgehold, en dat bedreigd de democratie. Met de nieuwe wet die zogenaamde ‘hate speech’ moet tegen gaan, worden alle kritische geluiden uitgeschakeld. Daar komt nog bij dat iedereen die realistisch naar de situatie kijkt, meteen als rechts wordt weggezet.” Ze geeft aan dat we ons op het ergste moeten voorbereiden, want in de migrantencrisis begint de chaos nu pas echt.

Dit hele verhaal past prima binnen de vreemde geschiedenis van de BRD waar we eerder over schreven. Een systeem in handen van de Amerikanen, met een afhankelijke politieke elite. De verliezer in dit hele spel is natuurlijk het Duitse volk. Maar zij niet alleen. Door de dominante rol van Merkel en de BRD in Europa, verliezen ook wij. Het is dus niet iets dat zich alleen over de Oostgrens afspeelt. Wij zijn allemaal pionnen in dit smerige spel. De tijd is nu gekomen om dat spel te doorzien en te beëindigen. Voor dat de klok echt 12 uur slaat.