donderdag 30 augustus 2018

DE WAARHEID OVER CHEMNITZ

Langzaam maar zeker zijn de gebeurtenissen van het afgelopen weekend in de Oost Duitse stad Chemnitz ook tot de westerse media buiten Duitsland doorgedrongen. Maar dat betekent nog lang niet dat de ware situatie, en de gevolgen, ook juist worden weergegeven. Integendeel, de Nederlandse media schrijven gewoon over wat de gelijkgeschakelde Duitse media naar buiten brengt. Het zal intussen bij de meeste lezers bekend zijn wat er wordt geschreven; ruzie, steekpartij, jacht op buitenlanders en Nazi demonstraties. De bekende mix van fake news en leugens die we van de Merkel media mogen verwachten. Laten we dus zelf maar eens kijken wat er nou precies aan de hand is in die stad die ooit Karl Marx Stadt heette.

Voor dat we naar de feiten kijken moeten we in gedachten houden dat de incidenten zich afspeelden aan de rand van het stadsfeest in Chemnitz, een feest om de verjaardag van de stad te vieren. Vorig jaar moest dit feest voortijdig afgebroken worden, omdat jonge migranten op grote schaal vrouwen en meisjes lastig vielen en ruzie zochten. Ondanks deze problemen heeft het stadsbestuur niets geleerd, want afgelopen weekend vond hetzelfde feest plaats zonder dat er maatregelen werden genomen om gewelddadige migranten te weren. Je zou dus kunnen zeggen dat problemen voorgeprogrammeerd waren. Die problemen bleven dan ook niet uit. In de nacht van zaterdag op zondag wilden twee vrouwen het feestterrein verlaten, en gingen op weg naar hun auto. In de buurt van een spaarbank kwamen zij een grote groep migranten tegen, voornamelijk Arabieren. De scènes die we al zo vaak hebben gezien in de laatste jaren waren ook nu weer zichtbaar. De groep omsingelde de vrouwen en werd handtastelijk.

Een 35-jarige Duitser met Cubaanse wortels, Daniel Hillig, zag het gebeuren en was moedig genoeg om in te grijpen. Iets wat maar zelden voorkomt. Hij kreeg hulp van twee andere mannen, en samen probeerden ze de vrouwen te beschermen. De migranten reageerden woedend en begonnen met messen te steken. Daniel Hillig werd 25 keer gestoken en stierf kort na het incident in het ziekenhuis. De twee andere mannen raakten levensgevaarlijk gewond, en liggen nog op intensive care. De daders probeerden te ontkomen door onder te duiken in de massa die nog op het feest terrein was. Dit lukte echter niet en een Syriër en een Irakees werden gearresteerd. Zij worden intussen beschuldigd van doodslag en zitten nog vast. Voor de zoveelste keer in de laatste jaren vergrepen migranten zich aan vrouwen, en voor de zoveelste keer vielen hierbij Duitse doden.

De mainstream media negeerde de moord op Daniel Hillig in eerste instantie, maar via de vrije en de sociale media kwam het volledig nieuws naar buiten, en dit gebeurde razendsnel. Intussen was het zondagochtend en in Chemnitz kookte de woede. Het incident was de druppel die de overvolle emmer eindelijk deed overlopen. Aan het begin van de middag was er eerst een herdenking voor Daniel Hillig van de AfD op de plek van de moord. Er werden bloemen gelegd, en er was een minuut stilte. Maar voor de vrienden van Daniel, en heel veel anderen in de stad, was dit niet voldoende. Via Facebook riepen ze op tot een demonstratie tegen het geweld door buitenlanders. En de mensen kwamen, uiteindelijk meer dan 1000. Ze wilden naar de plek van de moord, maar dat stond de politie eerst niet toe. Toen er steeds meer mensen kwamen ging de politie aan de kant en kon de grote menigte verder. Ook andere pogingen van de politie om de demo te blokkeren mislukte. De demonstratie trok door het centrum met leuzen als: “Wij zijn het Volk”, en “Dit is onze stad”.

De media zouden later schrijven dat het om een Nazi mars ging, waarbij jacht op buitenlanders werd gemaakt. Zo als gebruikelijk is dit een leugen. Zeker waren er rechtse elementen, maar de grote meerderheid van de mensen op straat bestond gewoon uit jongeren uit Chemnitz die het beu zijn dat de gasten van Merkel alles wat er in de stad gebeurd verstoren, constant geweld gebruiken, en vrouwen niet met rust kunnen laten. Bewijzen van een jacht op buitenlanders kan de media niet leveren. Er is alleen een kort filmpje waar op iemand een migrant wegjaagt die eerder heeft lopen schelden. Dat schelden is er netjes afgeknipt omdat het natuurlijk niet in de kraam van de Merkel media te pas kwam.

Op maandag gingen de leugens van de pers en de politici over het incident en de demonstratie door. Dat er in eerste instantie een dode was gevallen werd genegeerd, en de aanleiding voor de vechtpartij, het lastig vallen van vrouwen, wordt tot nu toe verzwegen. Er wordt net gedaan of het een gewone ruzie was, en dat rechtse elementen het incident hebben gebruikt om een demo en een jacht te organiseren. De leugenaars en de betaalde rechtpraters schrikken voor niets meer terug. Slachtoffers tellen niet, en alleen de Merkel ideologie moet zegevieren. Een voorbeeld is de organisator van het stadsfeest. Hij zei in eerste instantie dat hij de rest van het feest had afgelast uit respect voor het slachtoffer van de moordpartij. Een juiste beslissing. Nadat de burgemeester echter over de zogenaamde jacht op buitenlanders was begonnen, draaide de organisator zijn verhaal compleet om. Niet respect voor het slachtoffer, maar de demo had hem doen besluiten om het feest af te lassen. We kunnen niet uitsluiten dat de burgemeester heeft gedreigd om de subsidiekraan dicht te draaien als hij niet terug kwam op zijn verhaal. Zo makkelijk gaat het immers.

De mensen in Chemnitz, en ook daarbuiten, lieten zich niet tegen houden door de leugenpers en de politieke parasieten. Voor maandagavond werd een nationale demonstratie uitgeroepen met als verzamelplaats het Karl Marx monument. De opkomst was ongekend groot. Zeker 12.000 mensen kwamen op straat, terwijl een tegen demo van Grunen en antifa ongeveer 1500 demonstranten trok. Ondanks wat kleine incidenten met vuurwerk, was de grote demonstratie vreedzaam. Van de tegen demo kan dit minder gezegd worden. Maar dat is eigenlijk niet van belang. Natuurlijk beweerde de leugenpers opnieuw dat een grote groep rechts radicalen de straat op was gegaan. Maar wie de vele filmpjes op YouTube bekijkt zal zien dat de overgrote meerderheid van de demonstranten gewone mensen waren, die het criminele beleid van Merkel en het migrantengeweld niet meer pikken. De demonstatie was een belangrijk signaal, en ook een eerbetoon aan de slachtoffers.

We hebben al eerder geschreven over de spanningen in Duitsland en de gevolgen van de bevolkingsuitwisseling. Na Chemnitz kunnen we gerust zeggen dat de strijd tegen het Merkel systeem een nieuwe fase is in gegaan. Het is nog geen volksopstand, maar wel een belangrijke stap in die richting. De stemming in Chemnitz, en ook elders in Duitsland, wordt goed samengevat in de woorden van Leyla Bilge, een AfD activiste van Koerdische afkomst: “Vanaf nu zullen we geen enkel slachtoffer meer tolereren. Geen enkele!”