donderdag 26 juli 2018

VERBODEN WOORDEN


We waren deze week getuigen van gebeurtenissen die we maar weinig te zien krijgen. Twee politici spraken de waarheid, iets wat zeker een bijzonderheid genoemd mag worden. We zijn gewend aan politici die liegen, oplichten en weigeren hun ware gezicht te tonen. Als er dan een keer de waarheid wordt gesproken moeten we er toch even bij stil staan. We hebben het hier over de Amerikaanse president Donald Trump, en de Nederlandse minister van buitenlandse zaken, Stef Blok. Een vreemde combinatie misschien, maar ze deelden wel de krantenkoppen in de afgelopen dagen. Twee heel verschillende figuren, maar wel beiden met een klein oogje voor de waarheid.

Laten we maar met Trump beginnen. Op 16 juli stond er iets op de agenda waar het Amerikaanse politieke establishment, ook wel bekend als de “deep state”, met angst en beven naar uit keek. Voor het eerst zou Trump in Helsinki een uitgebreide ontmoeting hebben met de Russische President Vladimir Poetin. De Amerikaanse elite heeft lang geprobeerd om een dergelijke ontmoeting tegen te houden, omdat ze bang zijn dat Trump hun plannen voor een grote oorlog tegen Rusland zal dwarsbomen. Steeds opnieuw werden de plannen voor een gesprek bijgesteld of opgeschoven. Maar nu was het dan toch zo ver. De twee machtigste mannen in de wereld zouden elkaar spreken met alleen de tolken in dezelfde kamer. Een nachtmerrie voor iedere Amerikaanse oorlogshitser, die nog steeds niet kan verkroppen dat Hilary Clinton bij het grof vuil is gezet.

Nog voor de ontmoeting sloeg Trump de spijker al precies op de kop. Hij zei dat de relatie tussen Amerika en Rusland zeer slecht is, en dat dit komt door het onzinnige gedrag van Amerika. Dat zette de toon voor de ontmoeting, die volgens alle berichten prima is verlopen. Na afloop zei Trump, tijdens een persconferentie met President Poetin, dat de beschuldigingen dat Rusland aan inmenging had gedaan tijdens de Amerikaanse verkiezingen totale onzin waren. Hiermee trof hij zijn eigen inlichtingendiensten, die dit wel volhouden, in het hart. Meteen brak er een storm van kritiek los. Trump zou zich on-Amerikaanse hebben gedragen, en sommigen spraken zelfs van hoogverraad omdat hij zijn uitspraken had gedaan terwijl Poetin naast hem stond. Dit was alleen nog maar de publieke kritiek, achter de schermen zal er zeker zijn gedreigd en gescholden. Waarschijnlijk is er ook weer met een mogelijke afzettingsprocedure gezwaaid. De volgende dag zei Trump dat hij zich had versproken. Hij zei ook dat hij volledig vertrouwen had in de inlichtingendiensten.

Over deze opmerkingen kunnen we alleen maar glimlachen. Wie gelooft immers dit soort terugtrekprocedures nog? We weten allemaal dat Trump een soort gijzelaar is van de Amerikaanse elite. Zij doen er alles aan om hem te beschadigen en ongeloofwaardig te maken. Maar wie oplet, zal merken dat het tegenovergestelde het geval is. Wat Trump in Helsinki zei is zijn ware mening, anders had hij zijn mond wel gehouden. Wat hij er later van maakte is een opgelegde mening afgedwongen met dreigementen en chantage. En dat heeft natuurlijk totaal geen waarde. Trump blijft intussen vastbesloten om de relatie met Rusland te verbeteren. Tegen het einde van de week gaf hij zijn vijanden van de deep state een nieuwe kaakslag, door President Poetin uit te nodigen om in 2019 naar Washington te komen voor verder overleg. Het gekreun en geknars van de oorlogshitsers was duidelijk hoorbaar. Ze zijn bang voor de volgende ware woorden van Trump, en die zullen zeker niet lang op zich laten wachten. Het begint er op te lijken dat Trump steeds wat meer de overhand krijgt, en dat kan nog heel interessant gaan worden.

Dan Stef Blok, die zonder twijfel praktisch niets gemeen heeft met Donald Trump. Maar ook hij sprak ware woorden. Op een bijeenkomst, die als besloten te boek stond, zei Blok dat meerdere culturen niet vreedzaam naast elkaar kunnen leven. Hij gaf ook aan dat mensen het liefst functioneren binnen de eigen etnische groep. Op zich hele gematigde woorden, en nog een ongewoon stuk waarheid ook. Jammer genoeg voor Blok was de bijeenkomst minder besloten als gedacht, want zijn toespraak lekte uit. Meteen stak er een storm van protest op. Niet van gewone mensen, maar van de Multi-Culti elite, met de PvdA voorop. Blok werd van alles en nog wat beschuldigd, van lompheid tot racisme. De PvdA wilde zelfs het parlement laten terugroepen uit het zomerreces. Dat gebeurde weliswaar niet, maar de woede onder de Multi-Culti kabouters was zo groot dat Blok al snel moest verklaren dat het allemaal niet zo bedoeld was. Hij had de verkeerde woorden gebruikt, en zal dat in de toekomst niet meer doen.

Trump verspreekt zich, en Blok gebruikt de verkeerde woorden. Wie gelooft deze onzin nog? Natuurlijk wist Blok heel goed wat hij zei, en ook waarom. Ook al trekt hij nu deels terug omdat hij bang is voor zijn baan, bestaat er geen twijfel aan dat ook hij zich zorgen maakt over de Multi-Culti waanzin. Ook hij ziet dat het de verkeerde kant aan het op gaan is, maar onder de huidige omstandigheden is het moeilijk om dit openlijk te zeggen. Dat hij dit toch heeft gedaan, weliswaar achter vermeende gesloten deuren, geeft aan dat de onrust onder delen van de elite begint toe te nemen. De meerderheid van deze groep houdt vast aan Multi-Culti omdat dit van hen wordt verwacht. Natuurlijk weten ze allemaal dat het tegen de belangen van de bevolking in gaat, maar zij zijn trouw aan de hogere belangen, zoals bevolen door Washington en Brussel. Een minderheid ziet dit anders, en zou waarschijnlijk ook wel anders willen. Maar de tegenstand is nog te groot.

Of Blok de huidige storm gaat overleven is nog niet duidelijk. De Multi-Culti waanzin kent immers vele tentakels. Maar dat hij zich heeft uitgesproken is een positief signaal. Dat maakt dat steeds meer mensen opmerkzaam worden. De Multi-Culti elite, met hun liefde voor alles wat vreemd is, heeft over de jaren een sterke positie opgebouwd. Maar de bevolking begint zich langzaam te roeren. Men is doodsbang dat de woorden van Blok dit proces nog zullen versnellen. De elite heeft altijd de mond vol over vrijheid van meningsuiting, maar als er wat wordt gezegd dat niet in het straatje van deze lieden past, breekt er een hysterisch geschreeuw los dat de indruk geeft dat de wereld aan het vergaan is.

Dat Trump en Blok af en toe een stukje waarheid spreken is mooi, en meegenomen. Maar als we de Multi-Culti onzin, en de islamisering een halt willen toe roepen, zullen we dat toch zelf moeten doen. Hoe groter en gevaarlijker de problematiek wordt, hoe meer ogen er zullen open gaan. Iedere discussie kan daar aan bijdragen, maar uiteindelijk zal de beslissing op straat worden genomen. Het is immers onze toekomst die op het spel staat, en precies die toekomst is het waard om voor te vechten. Bondgenoten zijn dan meegenomen, maar de eindbeslissing ligt onherroepelijk in onze eigen hand. Alleen de eigen overwinningen hebben waarde, al het andere is maar geleend.