donderdag 23 februari 2017

WAT WIST RUTTE VAN DE TEEVENDEAL?

Er bestaat geen twijfel aan dat de zogenaamde Teevendeal, ook wel bekent als de bonnetjesaffaire, de VVD blijft achtervolgen. Nadat al verschillende bewindslieden waren afgetreden omdat ze over de deal hadden gelogen, hoopte de Liberalen dat de zaak nu voor goed uit de wereld was. Van der Steur werd onder een politieke bus geduwd om Rutte zelf uit de wind te houden. Maar tot nu toe schijnt de medicatie niet te werken. Steeds opnieuw komen nieuwe onthullingen naar buiten, die het deksel van een hele diepe beerput steeds een stukje verder opentrekken.

Zo is nu bekend geworden dat de adviseurs van Rutte allemaal een mail hebben gekregen waarin alle details van de Teevendeal op een rijtje waren gezet, toen deze details nog niet publiek waren. Echter deze personen beweren dat ze zich niets van deze mail kunnen herinneren. Ze weten echter nog glashelder dat ze het document nooit naar Rutte zelf hebben doorgestuurd. Kijk hoe snel de herinnering terug is als de positie van de baas in gevaar komt. De mail is natuurlijk een groot probleem voor Rutte omdat hij steeds heeft beweerd niets van de deal te hebben geweten. Als zou blijken dat het document wel degelijk naar hem is doorgestuurd staat hij voor leugenaar, net als eerder Opstelten, Teeven zelf en Van der Steur. Dan wordt ook zijn positie onhoudbaar, zowel als regeringsleider als ook als lijsttrekker van de VVD. Er staat dus nog al wat op het spel.

Heeft Rutte nu gelogen of niet? Eigenlijk hoeven we daar niet eens meer aan te twijfelen. De hele Teevendeal houdt de VVD en de rest van de politiek al jaren bezig. Verschillende VVD topfiguren zijn er over gestruikeld, vooral uit eigen domheid, niet omdat de oppositie ze het vuur zo na aan de schenen heeft gelegd. Als we dat eenmaal weten, is het dan geloofwaardig dat een mail met zo’n inhoud niet naar Rutte is gestuurd? Terwijl iedereen juist die inhoud wilde weten. Natuurlijk heeft hij het stuk gezien, maar het snel onderin zijn la gestopt als onderdeel van de doofpot. Dat was natuurlijk maar een tijdelijke oplossing, want de zaak haalt Rutte steeds meer in. Er zijn maar twee dingen die de verkiezingscampagne nog op zijn kop kunnen zetten; een mogelijke terroristische aanslag waar de islamisten al tijden mee dreigen, of verdere onthullingen over de Teevendeal die de reputatie van Rutte voorgoed zullen vernietigen.

Dat er achter de schermen dingen aan de gang zijn is duidelijk. Vorige week kwam plotseling naar buiten dat Teeven zal worden voorgedragen om lid te worden van de Raad van Staten. De benoeming werd geblokkeerd omdat de oppositie er meteen opsprong. Dat gebeurt nog wel eens als de verkiezingen naderen. Het kabinet maakte bekend dat Teeven voorlopig niet zal worden voorgedragen, maar het is niet uitgesloten dat dit na de verkiezingen wel zal gebeuren. Het kan zijn dat het een beloning is voor bewezen diensten. Of wil Rutte dat Teeven zijn mond houdt over bepaalde dingen? Het lijkt er op dat er hier en daar wat paniek aan het ontstaan is. Hoe ver dat allemaal gaat zal in de komende weken blijken.

Overigens is de Teevendeal niet de enige zaak waar Rutte over heeft gelogen of zijn beloftes gebroken. Ooit beloofde hij dat er geen geld meer naar Griekenland zou gaan. Dat gebeurde toch. Niet om de Griekse bevolking te helpen, die diep in de armoede zit, maar om de bankiers en de kapitalisten uit de problemen te halen. Rutte beloofde ook om de waarheid over de MH17 boven tafel te krijgen. Hij zou er voor zorgen dat de onderste steen boven kwam. Intussen zijn we een paar jaar verder en die steen is er nog steeds niet, vooral omdat Den Haag haar fascistenvriendjes in Kiev wil beschermen. Ook zou de VVD leider de uitkomst van het Oekraïnereferendum respecteren. Toen de bevolking Nee stemde ging hij toch weer een verradersdeal doen in Brussel. Dan was er nog een belofte om het belastingstelsel te hervormen. Niets van gezien natuurlijk.

De enige belofte die Rutte niet heeft gebroken is dat hij de hele rit zou uitzitten. Maar dat was ook niet zo moeilijk met een slaafse coalitiepartner, die vanaf de eerste dag het VVD programma heeft uitgevoerd. Zelfs zonder protesten. Een rol speelde ook dat het kabinet te maken had met een oppositie die allang is vergeten hoe je het woord moet schrijven. Blijven zitten was dus het voornaamste streven en daar hoopt men ook na de verkiezingen op. Laten we vooral daar niet intrappen. Want wat hebben we van het huidige leugenachtige zootje te verwachten, mocht men na de verkiezingen door kunnen? De verleiding is groot om het papier verder maar leeg te laten, maar dat zou niet correct zijn.

We hebben immers wel degelijk iets van de systeempartijen te verwachten: een totale ineenstorting van de zorg, hogere en meer fantasiebelastingen om de oplichterspot te vullen, meer privatisering zodat nog meer diensten onbereikbaar worden of afgeschaft, en we nog vaker zonder gas, stroom of water komen te zitten. Verder meer buitenlandse interventies en verhoging van de oorlogsdreiging in Europa, met daaraan verbonden de steevat volgende vluchtelingenstromen, die voor nog meer ontwrichting zullen zorgen. En niet te vergeten een verdere slaafse houding richting Brussel en Amerika. Als we in eigen land niets meer te zeggen willen hebben, en doorgaan onder de dictaten van Brussel en Washington, moeten we vooral de systeempartijen steunen. Dan zal deze hele nachtmerrie waarheid worden, voor zover dat al niet het geval is.

De nu lopende verkiezingscampagne, beter bekent als collectief zand in de ogen strooien, blinkt ondertussen uit door saaiheid en een totaal gebrek aan inhoud. Het grootste discussiepunt tot nu toe is wie er wel of niet deelneemt aan de verschillende verkiezingsdebatten. Dat is al een mooie barometer voor het niveau van de campagne. Er was nog wel de zogenaamde Nationaal Zorg Fonds manifestatie in Den Haag waar 6000 mensen aan zouden hebben meegedaan. Even leek het er op dat dit een basis was voor samenwerking onder soft links. Immers de SP, GroenLinks, 50Plus en de PvdA waren allemaal aanwezig. Maar van deze basis bleef weinig over toen Asscher van de PvdA bekend maakte dat hij tegen het Fonds is. Hij wil veranderingen in de zorg, zoals een lager eigen risico, maar niet op de manier die men met het Nationaal Zorg Fonds voor ogen heeft. Hij verzweeg gelijktijdig dat hij een leidinggevende rol in een kabinet heeft gehad dat het eigen risico tot ongekende hoogte heeft laten stijgen. De deelnemers waren dit echter niet vergeten en meneer werd getrakteerd op stevig boegeroep. Waarom was Asscher op een bijeenkomst waarvan hij het doel niet onderschrijft? Eenvoudig; om stemmen te werven, nadat ieder weldenkend mens de PvdA de rug heeft toegekeerd.

Waarschijnlijk zijn er ook nog mensen die overwegen om op de splinters te stemmen, die rijkelijk aanwezig zijn. We pakken er twee uit, en beginnen met DENK. Dit is een bedenksel van twee PvdA renegaten die de 5de colonne vormen van de Turkse AKP van Erdogan. In hun ogen kan de bloedsultan van Ankara geen kwaad doen, en ze ontkennen de Armeense genocide zoals alle Turkse nationalisten dat doen. Daar komt ook nog bij dat de partij vol antisemieten zit. Weer een schone aanwinst dus voor het parlement.

En dan is er nog Artikel 1, een partij die eigenlijk een verkeerde naam heeft. Het zou 1 Artikel moeten heten omdat de egotripper Sylvana Simons het enige verkrijgbare artikel binnen de partij vormt. Haar meest in het oogspringende verworvenheid is, dat ze samen met Wilders wedijvert om wie er het meest bedreigd wordt. Ieder die er over nadenkt om op deze clubs of de andere splinters te stemmen kan zijn stemkaart net zo goed meteen in de Amstel gooien.


We hebben het al eerder gezegd en blijven er bij. Voor de arbeiders is er in deze verkiezingen en binnen het systeem niets te halen. De enige opties zijn; niet stemmen of blanco stemmen. En laten we vooral het volgende niet vergeten; wie op de systeempartijen stemt, en hen dus laat begaan…….Die heeft zelf keihard meegedaan.