donderdag 2 maart 2017

HOE VERKIEZINGEN BEINVLOED WORDEN

De kranten staan er iedere dag vol van; Rusland zou bezig zijn om de verschillende verkiezingen in Europa dit jaar te beïnvloeden. Ook Nederland is intussen aangestoken door deze koorts en de regering wil daarom dat er met de hand stemmen worden geteld en dat alle computers uit het proces worden uitgesloten. De zogenaamde stemcomputers waren al eerder bij het grofvuil gezet, dus wacht ons weer een ouderwets verkiezingsavondje met lang wachten op de uitslagen. De kans dat Rusland daadwerkelijk de verkiezingen zal beïnvloeden is praktisch niet aanwezig, ondanks alle verhalen over mysterieuze hackers. De Russische media zullen over de verschillende verkiezingen in Europa schrijven, maar daar is niets mis mee. De westerse media schrijven immers nu al over de verkiezingen in Rusland in 2018. Al het gezwam over Russische beïnvloeding is gewoon nepnieuws, in de wereld gezet om de hetze tegen Rusland in leven te houden.

Dit betekend echter niet dat er helemaal geen beïnvloeding is. Deze pogingen komen echter niet uit Russische hoek, maar vinden hun oorsprong in de zieke hersenen van de bloedsultan van Ankara, AKP dictator Erdogan. Niet alleen probeert hij Europa te beïnvloeden, hij probeert ook zijn macht en de greep op de Turken in Europa te versterken. In april zal er in Turkije een referendum worden gehouden waarbij een JA stem de volledige dictatuur van Erdogan en de AKP zal betekenen. De president zal de totale macht krijgen en het proces om alle oppositie uit te schakelen zal dan nog verder worden opgeschroefd. Het is natuurlijk aan de Turkse bevolking om dit te voorkomen door NEE te stemmen. Maar het referendum beïnvloedt niet alleen de situatie in Turkije zelf. Ook Europa en de Turken die hier wonen, krijgen er mee te maken.

Erdogan is van plan om binnenkort naar Duitsland te reizen om stemmen voor het JA kamp te werven, en er zijn geruchten dat hij een grote bijeenkomst in Keulen wil houden. In Duitsland is hier veel verzet tegen. Niet alleen ziet men de Turkse dictator liever gaan dan komen, het plan wordt ook gezien als een directe ingreep in de Duitse politiek. Of er een verbod zal komen is nog onduidelijk, maar de onrust neemt wel toe. Al eerder heeft Erdogan direct in Duitsland ingegrepen. Zo is recent bekend geworden dat een aantal Turkse moskeeën is ingezet om spionagetaken voor de AKP uit te voeren. Er werd informatie verzameld over aanhangers van de Gulenbeweging, de directe vijand van Erdogan, en deze informatie werd naar Turkije doorgestuurd. Verschillende imams van de betrokken moskeeën zijn nu uitgezet of op non-actief geplaatst. Het is door deze onthullingen duidelijk geworden dat Erdogan de grootste koepelorganisatie van Turkse moskeeën in Duitsland gebruikt als zijn persoonlijke spionagenetwerk. Al eerder liet hij parlementsleden in Duitsland bedreigen omdat ze voor erkenning van de Armeense genocide hadden gestemd.

Als dit in Duitsland gebeurd kunnen we gerust aannemen dat een zelfde soort activiteiten gaande is in andere landen, waaronder Nederland. Hier zijn de meeste Turkse moskeeën eigendom van de Diyanet, het Turkse ministerie van geloof en onderwijs. Dit is dus een staatsinstelling waar Erdogan zonder problemen instructies aan kan geven. Nu gaat het nog om verzamelen van informatie, wat al erg genoeg is, maar we kunnen niet uitsluiten dat dit soort netwerken in de toekomst zal worden gebruikt om aanslagen te plegen op tegenstanders van Erdogan. Het kan dan gaan om Gulen aanhangers, Koerden of Armeniërs. We weten immers dat de bloedsultan nergens voor terugdeinst. Als hij het referendum wint zal dit alleen nog maar erger worden. In zijn zieke hersenen zal hij dan almachtig zijn, en dan zijn besluiten tot liquidatie snel gevallen.

Zo als gebruikelijk kijkt de Nederlandse overheid weer de andere kant op. Het is op zich al onacceptabel dat een Turkse staatinstelling moskeeën kan hebben in het buitenland. Maar als deze moskeeën ook nog eens de basis gaan vormen voor spionagediensten, of erger, op bevel van de groene fascisten van de AKP, kunnen we het niet anders als een bedreiging voor de nationale veiligheid zien. Dat Erdogan vrij spel lijkt te hebben heeft deels met de zogenaamde vluchtelingendeal te maken tussen de Turken en de EU. Maar gelijktijdig moeten we vaststellen dat de verschillende overheden blind lijken te zijn voor activiteiten van moskeeën en Turkse nationalisten die normaal gesproken nooit zouden worden geaccepteerd. Het is juist dit met twee maten meten dat veel kwaad bloed zet. Niet alleen de handlangers van Erdogan, maar ook bijvoorbeeld de salafisten, hebben de volledige vrijheid om hun onfrisse praktijken te bedrijven.

Natuurlijk zijn er nog meer voorbeelden van beïnvloeden en het uitoefenen van ontoelaatbare druk. Er zijn vaak verhalen verschenen over moskeeën die hun leden instructies gaven om tijdens Nederlandse verkiezingen op een bepaalde kandidaat te stemmen, door middel van voorkeurstemmen. De partij is dan niet van belang, het gaat er alleen om een kandidaat verkozen te krijgen die de belangen van zijn “achterban’ zal verdedigen. Deze verhalen zijn geen sprookjes, er wordt al jaren met stemmen gesjoemeld in moskeeën. Ook zijn er gevallen bekend van bepaalde “vertegenwoordigers” die zelfs met kiezers mee gingen in het stemhokje. Dat is nu wat aan banden gelegd, maar uitgesloten is dit soort druk nog steeds niet. Voor figuren als Erdogan biedt dat alles ongekende mogelijkheden.


We zeiden al eerder dat de DENK partij, die mee doet aan de Tweede Kamer verkiezingen, wordt geleidt door aanhangers van Erdogan. Turkse nationalisten die zich hier voor doen als democraten. Zij kunnen Erdogan’s 5de colonne gaan vormen in het parlement, met alle gevolgen van dien. Dat ze hiertoe in staat zijn hebben ze al eerder bewezen. Ook dat ze niet vies zijn van bedriegerspraktijken zoals het inzetten van zogenaamde trollen in de sociale media. Het is dus zaak om deze partij goed in de gaten te houden en er zeker niet op te stemmen. In plaats van paniek te verspreiden over Russische hackers zou de Nederlandse overheid er beter aan doen om de vijanden in de gaten te houden die dictators als Erdogan vertegenwoordigen. Een 5de colonne leeft door gedogen en wegkijken. Laten we die fout niet opnieuw maken.