donderdag 15 mei 2014

Er valt niets te kiezen – dus boycot the Europese verkiezingenOp 22 mei zijn er verkiezingen voor het Europees parlement. Het feit dat het om verkiezingen gaat geeft aan dat we ook daadwerkelijk iets te kiezen zouden hebben op het gebied van Europa. Niets is minder waar. Het enige dat we van Europa en het Europees parlement hebben gekregen is een jarenlange crisis die nog steeds niet voorbij is. En daar heeft zeker niemand voor gekozen. Net zo min als dat er iemand voor de Euro heeft gekozen. De huidige Europese Unie staat voor dwang en oplegging, en het uitgeven van heel veel geld. Meestal is dat ons geld.

De Europese Unie is een samenwerkingsverband van bankiers en groot industriëlen die alleen interesse hebben in het uitbreiden van hun macht. Vooral de macht die ze over ons allemaal hebben. Over de uitoefening van deze macht heeft het Europees parlement niets of nauwelijks iets te zeggen. Stemmen voor zo’n orgaan is dus sowieso al totaal onnodig. Daar komt nog bij dat er van de Europese Unie een gevaar uit gaat voor de vrede. Als we kijken naar de huidige crisis in de Oekraïne moet ieder weldenkend mens concluderen dat deze crisis vooral door de Europese Unie met steun vanuit Washington is ontstaan. Rusland wordt neergezet als de agressor, terwijl het de Europeanen waren, en nog steeds zijn, die de problemen in de Oekraïne hebben geprovoceerd.

Vooral de Duitsers hebben de fascisten in Kiev steeds aangespoord om meer onrust te veroorzaken. Merkel was niet bij deze figuren weg te slaan en haar agenda, net als die van Washington, was simpel; uitbreiding van de EU en de NAVO naar het Oosten beginnende met de Oekraïne. Dat zou deze organen tot aan de grenzen van Rusland hebben gebracht. Rusland moest dus wel reageren en heeft dat ook heel gepast en slim gedaan. Niet Rusland bedreigt de vrede in Europa, maar de leiders van de Europese Unie zijn hier volop mee bezig. Hierbij maakt men dankbaar gebruik van de stoottroepen van het groot kapitaal; de fascisten. Het beleid van de Europese Unie is dus duidelijk; er moet meer terrein gewonnen worden zodat de uitbuiting nog verder kan gaan. Het is de al oude beleidslijn van het kapitalisme. Steeds opnieuw zijn er nieuwe markten en nieuwe terreinen om uit te buiten nodig om het systeem draaiende te houden.

De richting was al van te voren duidelijk; Kiev krijgt nu grote leningen die op een zeker moment terugbetaald moeten worden. Als dat niet lukt, kan het leegzuigen beginnen. Het is jammer dat de mensen in het westen van de Oekraïne niet begrijpen dat ze heel hard bezig zijn om hun eigen graf te graven. Ze denken nu nog dat de Europeanen hun vrienden zijn die beladen met geschenken voor de deur staan. Binnen niet al te lange tijd zullen ze merken wat vele anderen al eerder hebben ondervonden, namelijk dat de Europeanen geen vrienden, maar ordinaire deurwaarders zijn die beslag komen leggen op alles wat los en vast zit. Tegen de tijd dat de bevolking deze les heeft geleerd is het te laat. Het Europees parlement is in dit alles een slaafse volgeling van het beleid dat aan de top wordt uitgezet.

Door te stemmen voor het Europees parlement stemmen we er gelijktijdig voor om dit beleid en deze totaal onnodige instantie in stand te houden. Voor alle duidelijkheid; wij wijzen samenwerking in Europa niet af. In tegendeel, wij willen dat alle volkeren ter wereld samenwerken in vrede en solidariteit. Maar dit is niet waar de huidige Europese Unie voor is opgericht. Bij de EU gaat het alleen om winst en macht, zoals overal in het kapitalisme. De belangen van de volkeren vallen hier totaal bij in het niet. Stemmen zou nog een mogelijkheid zijn als er vanuit Nederland communistische kandidaten waren om op te stemmen. Kandidaten die campagne zouden kunnen voeren voor de afbraak van de huidige EU en de opbouw van werkelijke samenwerking tussen de Europese volkeren. Helaas is die mogelijkheid er in Nederland niet. In andere landen is dat wel het geval en zou een complete boycot van de verkiezingen verkeerd zijn.

Maar in Nederland is het boycotten van de Europese verkiezingen de enige mogelijkheid om te protesteren tegen het machtsmisbruik en de oorlogsdreiging die van de EU uit gaat. De partijen die in Nederland mee doen gaan mee in het systeem, of men nu conservatief, liberaal of sociaal democratisch is. Men wil onderdeel zijn van de machine in Brussel en die zelfs voeden. Daar komt nog bij dat een aantal individuen Brussel ziet als een mooie sprong naar een beter carriere. Nu al is het zo dat er over wordt gespeculeerd of de sociaal democraten Dijsselbloem en Timmermans een mooie baan in Brussel zullen krijgen. Als het deze zakkenvullers deze keer niet lukt zullen er zeker nog meer mogelijkheden komen. Wat deze figuren van Europa te wachten hebben is duidelijk. Wat wij er van mogen verwachten ook; meer werkloosheid, meer uitbuiting, hogere prijzen, meer onnodige wetgeving en een steeds verminderende zeggenschap. Het wordt tijd we ons dat goed gaan realiseren en opstaan tegen de dictaten van de EU die er op zijn gericht om ons allemaal monddood te maken.

We hebben al eerder aangeven dat we alleen moeten stemmen als dit uit principe gedaan kan worden. Dus communistisch stemmen en anders helemaal niet stemmen. In Nederland is het niet mogelijk om een principiële keuze te maken, dus is de enige oplossing een complete boycot van de Europese verkiezingen. Tactisch stemmen of stemmen op de minst slechtste houd alleen het systeem in stand en geeft onze tegenstanders een mogelijkheid om nog enige legitimiteit te claimen. In die val moeten we niet trappen. Het interesse in deze verkiezingen en de EU in het algemeen is al bijzonder laag. Bij de vorige stembusgang kwam net over 36% van de kiezers opdagen.

Laten we de legitimiteit van de Europese Unie en het Europees parlement nog verder afbreken en er voor zorgen dat de opkomst deze keer een waar dieptepunt vertoond. Steun ware samenwerking van de volkeren in Europa en wijs de EU uitbuiters en oorlogshitsers af. Kortom: BOYCOT DE EUROPESE VERKIEZINGEN IN NEDERLAND!!