donderdag 21 maart 2013

Haal de banken leeg, ze stelen je centen

Sinds 2008 en het begin van de crisis, zijn ministers, bankdirecteuren en economen over elkaar heen gevallen met beweringen dat koste wat kost de gelden van spaarders op de banken veilig zijn. Er kwam zelfs een garantie van 100.000 euro voor alle spaarders in Europa om er toch maar voor te zorgen dat men het vertrouwen in de banken behield. Nu zien we wat al die garanties en die mooie woorden waard zijn geweest. Het plan om een deel van de spaarcenten van de mensen op Cyprus in te pikken laat zien dat het allemaal leugens waren. Leugens om ons in slaap te wiegen. Leugens om het ware gezicht van het systeem te verhullen.

Maar het masker is nu gevallen. De Europese ministers van financiƫn, met de Nederlandse minister Dijsselbloem voorop, hebben bewezen dat ze niets meer zijn dan ordinaire straatdieven. Als criminelen doormiddel van zogenaamde cyber criminaliteit in onze bankrekeningen in breken en geld overboeken naar hun eigen rekening wordt dit met recht criminaliteit genoemd. Nu doen de Europese ministers precies hetzelfde in Cyprus en volgens hen is het nog volkomen legaal ook. Zo makkelijk is het dus. Zo makkelijk om mensen geld afhandig te maken waar ze jaren voor hebben gewerkt. Want laten we niet de fout maken door de leugens te geloven dat vooral rijke Russen en de maffia hierdoor worden getroffen. Alle spaarders in Cyprus, zelfs de armste, zullen door de Europese Unie worden bestolen. De dieven in Brussel drukken op een knop, en flits, een deel van je spaarcenten is verdwenen. Centen die je nooit meer terug zal zien. Want de zogenaamde bankaandelen die je voor je geld gaat krijgen zijn net zo veel waard als de garanties van Dijsselbloem en zijn bende straatdieven. Helemaal niets dus.

Maar dit alles gaat nog veel verder. Het is logisch dat de mensen in Cyprus proberen om hun geld te redden door het van de banken te halen. Om dit te voorkomen houdt men de banken gesloten, het internetbankieren is uitgeschakeld en de geldautomaten werken met beperkingen. Kortom, je bent niet meer de baas over je eigen geld. Door de vele elektronische toepassingen binnen het systeem is het voor de overheid een koud kunstje om alles onder haar controle te brengen. En de rekeninghouders hebben het nakijken. Het is niet voor niets dat hier grote onrust door is ontstaan. Want als de dieven eenmaal beginnen met toeslaan zullen ze echt niet zo maar stoppen. Er is hier met Cyprus een precedent geschapen dat in veel meer landen gevolgd kan worden. Dat het parlement van Cyprus tegen de maatregel heeft gestemd doet overigens niets af aan de ontwikkelingen van de laatste dagen, want de intentie is duidelijk. Nu al wordt er gezegd dat er geen garantie is dat dit niet nog eens zal gebeuren. En zelfs al was die garantie er wel, we weten intussen wat de garanties van de leugenachtige EU ministers waard zijn.

We kunnen hier maar een conclusie uittrekken die voor iedereen geldt binnen de Europese Unie; ons geld is niet veilig binnen de banken. Je mag denken dat het geld in je rekening je eigendom is, maar wat er nu gebeurd bewijst dat dit niet het geval is. Een gril van de overheid is voldoende om het geld zo maar te laten verdampen. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheid van banken die gewoon failliet kunnen gaan. Bank weg, geld weg. Er is dus geen enkele garantie en geen enkele veiligheid. We kunnen hier maar op een manier op reageren. Laat alleen dat geld in je rekening wat nodig is voor vaste lasten. Haal al het andere geld van de bank, voor dat de overheid beslist het voor je te doen. Hou de ministeriele dieven goed in de gaten en haal bij het minste alarmsignaal alle rekeningen leeg. Dat is de enige manier om je eigendom te beschermen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; geen enkele bankier is te vertrouwen, en in een crisis liegt de overheid alle sterren van de hemel. Laat je dus niet verrassen en kom in actie voor het te laat is.

Hecht geen enkel geloof aan de mooie woorden die er uit de Europese hoofdsteden komen. Vandaag zijn het de spaarders van Cyprus, morgen is Portugal, Griekenland of Spanje aan de beurt. En dat is nog maar het begin. Want ga er niet van uit dat dit soort dingen in Nederland niet kunnen gebeuren. Ook Nederland haalt de 3% norm niet. Ook hier ligt de economie op sterven en ook hier gebruikt de regering ons belastinggeld om failliete banken zoals de SNS Reaal van de ondergang te redden. Is ons ooit gevraagd of we dit willen? Natuurlijk niet, net zo min als de spaarders in Cyprus om een vrijwillige bijdrage zijn gevraagd. Ze worden gewoon op legale manier bestolen en daar is het mee uit. Vroeger of later zullen we allemaal in dezelfde boot terecht komen.

En laten we niet de rol van de media vergeten. Die worden door de overheid in gezet om paniek te voorkomen. Zo zie je journalisten op TV verschijnen die dit soort diefstal verdedigen alsof het heel normaal is. In plaats van deze ministeriele dieven hard aan te pakken en het publiek te waarschuwen, praten ze alles recht zelfs dat wat krom is. Meer betaalde leugenaars dus. Het oude spreekwoord is nog steeds waar; hij die het orkest huurt, kan uitmaken welke muziek er gespeeld wordt.

We hebben het eerder gezegd; het hele kapitalistische systeem staat op instorten met de zogenaamde Eurozone als de eerste in een lange rij. Om deze instorting uit te stellen worden er steeds hardere maatregelen genomen die gerust als criminaliteit kunnen worden beschreven. De hoge heren en dames zijn de controle kwijt en daar mogen wij voor op draaien. Zo gek moeten we dus echt niet zijn. Blijf daarom waakzaam en volg de ontwikkelingen op de voet. Kijk door de leugens van Dijsselbloem en zijn soort heen en haal de banken leeg als de eerste signalen komen dat het fout gaat. Maar doe het wel voordat de overheid alles elektronisch blokkeert.

Er wordt gezegd dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. De EU, de Europese centrale bank en andere gelijksoortige semicriminele organisaties zitten enorm in het nauw en daar komen ze niet meer uit. Geloof nooit dat de overheid er is om ons te beschermen. De overheid is er om de belangen te dienen van de rijken en de machtigen. En daarbij gaat men over lijken. Een groot arbeidersleider heeft ooit gezegd dat de vijand in eigen land staat. Deze uitspraak is nu meer waar dan ooit te voren. Laat niemand later zeggen dat hij het niet heeft geweten. In dit soort zaken is er geen rechtvaardigheid en geen gerechtigheid. Maar laten we vooral niet vergeten dat we het allemaal in eigen hand hebben. Als we morgen de banken leeg halen en ons eigendom terugtrekken stort dit hele verrotte systeem in. Die dag kan niet vroeg genoeg komen, want dat zal de dag zijn dat we ons zelf bevrijden. Voor eens en voor altijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten