donderdag 27 september 2012

Internetcensuur op arbeidersfilms

Het internet heeft de naam en de reputatie dat alles mogelijk mis. Het zou een vorm van algemene vrijheid zijn waar iedereen zijn mening, idee, of overtuiging kwijt kan. Dat dit niet klopt wisten we natuurlijk al lang. Het internet bestaat omdat er geld aan verdiend wordt, maar het mag natuurlijk allemaal niet te ver gaan met die vrijheid. Een aantal Marxisten-Leninsten is de laatste jaren hard bezig geweest om een aantal arbeidersfilms op You Tube te zetten die in de voormalige DDR of de Sovjet Unie zijn gemaakt.

Deze films zijn niet alleen historische documenten, ze hebben ook een ideologische boodschap. De films geven een beeld van de arbeidersstrijd en de geschiedenis gezien vanuit de arbeidersklasse. Dat valt natuurlijk slecht bij de geldhaaien die ook het internet, en dus You Tube, controleren. Steeds opnieuw worden de films verwijderd of worden hele kanalen gesloten. Zogenaamd omdat er geen auteursrechten worden betaald aan obscure productiemaatschappijen.
Maar deze films werden gemaakt voor de mensen in de DDR en de Sovjet Unie met geld van de overheid. Niemand heeft dan ook het recht om wat dan ook op te eisen als het om deze films gaat. De rechten zijn waarschijnlijk gestolen door West Duitse oplichters, die al overal een slaatje uit hebben geslagen. Deze oplichters hebben absoluut geen recht op betalingen. Ze hebben al meer dan genoeg gestolen.

Natuurlijk gaat het niet alleen om geld. De heersende klasse wil deze films en hun boodschap niet zien. Er zouden eens mensen beïnvloed kunnen worden door de waarheid. Het liefst zouden ze deze films vernietigd zien, maar dat gaat natuurlijk moeilijk, omdat er nog veel kopieën in omloop zijn. Dus blijft men bezig met blokkeren en verwijderen. Maar ook daarmee hebben ze maar beperkt succes. Een aantal kameraden is constant bezig nieuwe accounts en kanalen te openen, zodat de films toch weer beschikbaar zijn.
Het gaat hierbij om een kat en muis spel dat nog heel lang kan duren. De zogenaamde vrijheid op het internet is een illusie, net als in de rest van de kapitalistische wereld. Dus moeten we die vrijheid zelf pakken, om onze boodschap toch door te geven. Censuur op het internet is niet te voorkomen, maar wel te ontduiken. Kortom, de klassenstrijd gaat gewoon door, ook op het internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten