donderdag 22 november 2018

DE DAG DAT MERKEL NAAR CHEMNITZ KWAM


Op vrijdag 16 november kwam Angela Merkel eindelijk naar Chemnitz, waar ze op gepaste wijze door de bevolking werd ontvangen. Het is intussen 3 maanden geleden dat Daniel Hillig in het vroegere Karl Marx Stadt door migranten werd vermoord. Nu pas durfde de Duitse regeringsleider haar gezicht in de stad te laten zien. “Veel te laat”, zei zelfs de burgemeester, die over het algemeen slaafs de bevelen uit Berlijn uitvoert. Merkel kwam echter niet om haar medeleven te tonen aan de familie van Daniel. Ook weigerde ze om haar excuses aan te bieden voor de leugens die ze over Chemnitz heeft verteld, om na de moord de stad en haar bewoners zwart te maken. Je vraagt je dan af wat ze dan wel kwam doen. Het antwoord is weer net zo halfslachtig als haar hele bezoek. Merkel kwam om aan een discussie over de toekomst deel te nemen, met uitgelote burgers, die door een plaatselijke krant was georganiseerd.

Voordat we naar de discussie zelf kijken, en het antwoord van de burgers op straat, kunnen we eerst verslag doen van een bijzondere gebeurtenis, die aan Merkel’s leugens over Chemnitz voor altijd een einde maakte. Zoals bekend heeft zij, en ook haar woordvoerder, gebruik gemaakt van een video filmpje van ongeveer 19 seconden, om te kunnen beweren dat er in Chemnitz na de moord op Daniel jacht op migranten is gemaakt. Terwijl velen in autoriteit hebben bevestigd dat deze jachtpartijen nooit zijn gebeurd, bleef Merkel er aan vasthouden. De hele zaak kostte de chef van de inlichtingendienst zelfs zijn baan, omdat hij de mensenjacht een verzinsel noemde. Nu is een vrije journalist er in geslaagd om de makers van de korte film te achterhalen.

DE VIDEO

Zij, een man en een vrouw, liepen achter in de demonstratie op de zondag na de moord op Daniel. Twee migranten die bij een bushalte stonden, begonnen te schelden en te schreeuwen. Al snel kwamen ze dichter bij, en bedreigden de mensen die om de filmers heen stonden. Iemand kreeg bier over zich heen, en toen is de vrouw begonnen met filmen. Een van de demonstranten is op de film te zien terwijl hij op de dreigende en scheldende migranten afloopt. Die gingen er snel van door, ondermeer omdat ze werden gefilmd. Dat was alles. De aanvallers werden op afstand gezet, er was geen mensenjacht of zelfs een echt handgemeen. De demo ging gewoon verder, zonder incidenten. De vrouw heeft het filmpje in een gesloten groep gezet, maar de antifa heeft het op onbekende wijze in handen gekregen, en op het net gepubliceerd. Samen met de leugen dat het een bewijs was dat er een mensenjacht was gehouden. Zo als gebruikelijk speelde de antifa het systeem in de kaart. De antifa leugen werd door Merkel en Co overgenomen, en wereldwijd verspreid. De filmmakers hebben nu gezegd dat ze bereid zijn de ware toedracht onder ede te bevestigen. Daarmee is het leugenkaartenhuis in elkaar gestort. Precies op de dag dat Merkel in Chemnitz arriveerde.

Over de discussie tussen Merkel en de uitgenodigde burgers is niet veel te vertellen. Er zaten wel degelijk ook kritische burgers in de zaal, en die maakten van de gelegenheid gebruik om haar stevig de waarheid te zeggen. Ze werd zelfs gevraagd wanneer ze eindelijk zal aftreden. Antwoorden kwamen er nauwelijks. Merkel brabbelde wat over gewonden mensen, zei dat ze het allemaal begreep maar er niets mee gaat doen, en beloofde verder alleen maar dat de spoorwegverbinding tussen Chemnitz en het westen verbetert zou worden. Meer kwam er niet, en dat was natuurlijk te verwachten. Gevoelloze figuren als Merkel voelen zich nooit verantwoordelijk voor hun eigen daden, ook al heeft het levens gekost. Haar hele optreden was nietszeggend, en dus onbelangrijk.

DE STRAAT

De burgers van Chemnitz hadden Merkel een hete ontvangst beloofd, en dat hebben ze waar gemaakt. De protesten begonnen met een wel heel bijzondere satire demo. Een groep activisten uit het nabij gelegen Halle liet de Merkel Jugend door Chemnitz marcheren. Een persiflage op de Hitler Jugend en de Freie Deutsche Jugend uit de DDR. Met vlaggen en borden gaven ze aan Merkel te ondersteunen, of zelfs heilig te verklaren. Dat kwam ook in de toespraken tot uitdrukking, en een plaatselijk krant raakte hier zo van in de war, dat men werkelijk dacht dat het om een pro-Merkel betoging ging. Ze hadden natuurlijk beter moeten weten, maar welke journalist luistert er tegenwoordig nog echt. Merkel werd zo uitbundig geprezen, dat ze eigenlijk gelijktijdig stevig de grond in werd gestampt. De hele optocht getuigde van een creativiteit die we maar zelden in de politiek zien. Onder het roepen van de leus: “Geil Merkel” trok de stoet door Chemnitz, met de vlaggen, maar zonder de meegebrachte T-shirts, omdat de politie dacht dat de shirts een belediging aan het adres van Merkel waren. De demo was er niet minder luidruchtig door, en het eindpunt werd gehaald zonder incidenten. Er was nog wel een leuk ogenblik toen de Merkel Jugend langs een antifa demo liep. De antifanten konden de betoging eerst niet echt plaatsen, en hielden zelfs op met blazen op hun kinderlijke fluitjes. Pas toen ze werden opgeroepen om zich aan te sluiten hadden ze het door, en begon het fluiten weer opnieuw.

PRO-CHEMNITZ

Een veel grotere demonstratie werd georganiseerd door de burgerbeweging Pro-Chemnitz. Rond de 4000 mensen waren op de demo afgekomen, en ze maakt heel veel lawaai net aan de overkant van het gebouw, waar Merkel met de discussie bezig was. De luidde roepen, dat Merkel weg moet, waren binnen heel goed hoorbaar. Ze werd uitgemaakt voor volksverrader, en steeds opnieuw werd benadrukt dat zij het bloed aan haar handen heeft van het toenemend aantal slachtoffers van migrantengeweld. Een spreker zei dat hij ondertussen zo veel verachting voor Merkel heeft dat hij het niet eens meer de moeite waard vindt om haar uit te jouwen. “Zelfs dat is te veel eer”, zei hij. De demo was vreedzaam en goed georganiseerd. Toen de donkere auto van Merkel wegreed kreeg ze de opmerkingen “oplazeren”, “volksverrader” en “uitzetten”, naar het hoofd geslingerd. Merkel vertrok zo als ze was gekomen, ver van het gewone volk, in een helikopter. Maar de leuzen van de demonstranten zullen nog lang in haar oren hebben nageklonken. Als het aan de mensen van Chemnitz ligt was dit ook meteen het laatste bezoek. Bij een volgende gelegenheid hoopt men Merkel voor de rechtbank te zien.

Intussen gaan de activiteiten van Pro-Chemnitz gewoon door. De volgende demonstratie is op 30 november. Tot slot nog even dit. De plek waar Daniel Hillig is vermoord is nog steeds een herdenkingsplaats. De gemeente wil er eigenlijk van af, maar durft het niet aan om in te grijpen. Iedere dag komen er mensen om de kaarsen aan te steken en nieuwe bloemen te leggen. Chemnitz is Daniel nog lang niet vergeten. En Merkel….Ach, aan haar wil eigenlijk niemand meer denken. Iedere nachtmerrie kent immers eens een einde.