donderdag 24 maart 2016

REFERENDUM; NEE TEGEN DE KIEV FASCISTEN, NEE TEGEN EEN BOYCOTUit verschillende artikelen van de afgelopen weken blijkt dat er binnen links er nog steeds veel verwarring is over het referendum van 6 april met betrekking tot het associatieverdrag met de Oekraïne. Terwijl de SP en de NCPN campagne voeren voor een NEE stem, zijn er ook oproepen om het referendum te boycotten. De hoofdreden voor dit laatste standpunt is dat het referendum is aangevraagd door de rechtse GeenPeil club en daar zou links niets mee te maken moeten hebben. Ook vinden velen het moeilijk om een kant te kiezen in de Oekraïne kwestie. Beiden argumenten zijn echter niet voldoende om een boycot van het referendum te rechtvaardigen.

Het is inderdaad jammer dat de stemming een initiatief van rechts en de populisten is. Maar dat maakt het onderwerp niet minder belangrijk. In feite was het juist aan links geweest om dit soort stemming af te dwingen. Helaas is dit niet gedaan, wat niet betekend dat dit falen dan maar met een boycot moet worden weggepoetst. Een belangrijk onderwerp blijft een belangrijk onderwerp, wie het dan aankaart is uiteindelijk van minder belang. Niemand kan ontkennen dat de EU met al haar takken en wortels een project is van het groot kapitaal, dus is het aan ons om er alles aan te doen om dit project tegen te werken. We hebben altijd al veel te weinig invloed over dit proces gehad. Nu zo’n gelegenheid zich voor doet moeten we die niet voorbij laten gaan.

Anderen zeggen dat er ook gelijksoortige verdragen bestaan met andere landen zoals Turkije en Israel. Volgens hen maakt een verdrag meer of minder dan niet meer uit. Ook dit is een foute benadering. Het is juist schandalig dat we over die andere verdragen geen inspraak hebben gehad. Net als dat het schandalig is dat we praktisch geen invloed hebben over de hele ontwikkeling van de EU. Ook dit argument is dus geen reden voor een boycot. Het is ook niet zo dat we door te stemmen het EU spel meespelen. In tegendeel, de EU inclusief de Nederlandse regering, wilde deze stemming niet en wacht met angst en beven op de uitslag. Ook in Kiev heeft het tot paniek geleid. Dat is precies wat we willen zien. Als de elite in paniek raakt betekend het dat we met iets goeds bezig zijn.

DUS, GA STEMMEN OP 6 APRIL EN STEM NEE!!!

Wie vanaf het begin de crisis, en later de oorlog, in de Oekraïne heeft gevolgd, weet dat de huidige machthebbers in Kiev fascisten en oligarchen zijn die door de Europese Unie en Amerika aan de macht zijn geholpen en in het zadel worden gehouden. Dit tegen de belangen van hun eigen volk in. Het was niet Rusland dat de crisis heeft veroorzaakt, zoals de westerse leugenpers ons wil laten doen geloven, de coup van 2014 was een initiatief van Washington en Brussel. Merkel speelde daarin een grote rol, uiteraard op orders en aansturing van de Amerikanen. Intussen is de Oekraïne praktisch een Amerikaanse kolonie midden in Europa.

Er zijn mensen die beweren dat de oorlog eigenlijk een strijd tussen nationalisten is. Dat is totale onzin. De feiten spreken voor zich. Het zuid oosten, de Donbass dus, is traditioneel een gebied waar vooral mensen met een Russische achtergrond wonen. Zij spreken Russisch en houden veel Russische tradities in ere, waaronder ook veel tradities uit de voormalige Sovjet Unie. Toen in Kiev de fascisten aan de macht kwamen door de Maidan coup wilde de mensen van de Donbass met deze fascisten niets te maken hebben. Een logische keuze die politiek volledig correct was. Ze ontketende ook geen gewapende opstand, zoals in het westen wordt gezegd. Ze maakten alleen duidelijk dat ze het regime in Kiev niet zouden accepteren en de orders van Kiev om het Russisch te verbieden niet zouden opvolgen. Dat was voor het regiem aanleiding om het leger naar de Donbass te sturen. De bevolking had toen geen keuze en richtte milities op om hun huizen, industrieën en families te verdedigen.

Deze keuze was van het grootste belang omdat de fascisten al in Odessa hadden aangetoond waartoe ze in staat waren. Ze richten immers een groot bloedbad aan onder linkse activisten en vakbondsleden. Europa heeft deze moordpartij altijd weggepoetst en papt liever aan met de fascisten. Toen het leger de Donbass aanviel werd er teruggevochten, en dat was legitiem. Iedereen heeft het recht op zelfverdediging onder de internationale wetten. Het westen erkend dit recht in dit in geval natuurlijk niet omdat men de oorlog in Novorossia wilde gebruiken om Rusland aan te vallen. Dit mislukte omdat het Oekraïense leger nederlaag na nederlaag leed, en zich alleen maar achter verschillende bestanden schuil kon houden. Dit is nog steeds de situatie. De republieken van Novorossia beschermen hun mensen en hun gebied. De prijs is hoog geweest. De fascisten schoten constant met zware wapens op de steden en doen dit deels nog steeds. Het is dus meer dan duidelijk wie de agressor is. Immers de fascisten zijn naar de Donbass gekomen en niet andersom.

De milities bestaan uit mensen van allerlei achtergronden van links tot rechts. Er zijn nationalisten, maar ook communisten, socialisten en andere revolutionairen.  Daar komt nog bij dat tijdens de gevechten revolutionairen uit de hele wereld, samen met vrijwilligers uit Rusland, naast de milities vochten. Als delen van links in Europa dat niet willen zien hebben zij een probleem, niet de mensen in Novorossia. Zij verdienen onze steun na al de ellende en de spanning van de afgelopen twee jaar. Een periode waarin ze alleen op Rusland konden terugvallen en de Russische steun, vooral in de vorm van voedsel en medische hulp, is nooit gestopt. Novorossia vormt de frontlinie tegen de fascisten in Europa die steeds actiever worden. De Baltische republieken zijn hiervan een goed voorbeeld, met Letland voorop.

VERDRAG

Dit alles geeft aan dat we met de fascisten in Kiev niets te maken moeten hebben. Ook dat vereist een NEE stem. De Nederlandse regering voert campagne voor een JA stem aangevoerd door Asscher. Hij beweert dat het verdrag van de Oekraïne een meer normaal land kan maken. Dat is de zoveelste leugen. Laat hem gaan kijken in het land zelf, niet in een privéjet zoals Pechtolt, maar gewoon tussen de mensen. Hij zal dan de armoede zien die sinds de Maidan het land in zijn grip heeft. Hij zal de terreur zien van de fascistische milities en het leger in de straten van Kiev en andere plaatsen. Hij zal de gelijkgeschakelde pers zien die gedwongen is om het regime te steunen. En hij zal horen dat de meeste mensen spugen op de huidige machthebbers en hun westerse geldschieters.

Asscher zal ook horen dat de mensen de oorlog en de constante dienstverplichtingen meer dan zat zijn. En dat de enige reden dat men niet in opstand komt is dat men angst heeft voor de gewapende fascisten die zelfs vrouwen en oudere mensen niet ontzien. Dat is het ware beeld van Kiev anno 2016, niet het propaganda beeld van de westerse leugenaars. Precies zo zien ook de mensen in de Oekraïne de westerse leiders, als leugenaars en oplichters. Het was hun beloofd dat ze snel lid konden worden van de EU en de NAVO, en dat ze daarna in een land van melk en honing zouden leven. In beiden gevallen maken ze geen enkele kans, en in plaats van melk en honing hebben ze honger, koude, armoede en dode soldaten gekregen.

Het verdrag, als het doorgaat, zal de Oekraïne niet normaliseren, hat zal alleen de fascistische machthebbers nog langer in het zadel houden. Dat is in het belang van de westerse elites, maar niet in het belang van de gewone mensen. Een NEE stem, en een mogelijk schrappen van het verdrag, zal helpen om de fascisten sneller te verjagen. Een NEE stem is dus ook een stem voor het Oekraïense volk en tegen de fascisten. Pas als de fascisten zijn verdreven en de westerse invloed verdwijnt, zal de Oekraïne weer een gewoon land kunnen zijn. Met een NEE stem kunnen we dat een stap dichterbij brengen.

Laten we niet vergeten dat de Oekraïne nog maar een paar jaar geleden een gewoon land was. Een land waar mensen leefden en werkten. Waar kinderen naar school gingen en men vrij uit kon spreken. Zeker, er was corruptie, en dat was te betreuren, maar je kon wel gewoon leven. Dit alles ging zijn gang tot Merkel, Obama, Hollande en de andere westerse criminelen hun dodelijke vingers naar het land uitstaken. Nu is de Oekraïne failliet, is de corruptie buiten iedere controle en leeft de bevolking in armoede en angst. Laten we met een NEE stem proberen om hier verandering in te brengen. Het is de enige hoop die er nog is.

DUS, GA STEMMEN OP 6 APRIL, EN STEM NEE!!!