donderdag 19 juni 2014

De leugenaars in onze huiskamersEr is een oud spreekwoord dat zegt dat het eerste slachtoffer van oorlog de waarheid is. Dat spreekwoord klopt nog steeds. Zo gauw als er een crisissituatie ergens de kop op steekt wordt de propaganda, waar de media nooit vrij van is, meteen op volle toeren gebracht. We hebben dat recentelijk gezien met betrekking tot de oorlog in de Ukraine en intussen ook als het gaat om de situatie in Irak. In beide gevallen wordt er lustig op los gelogen door journalisten en presentatoren die als papagaaien de oorlogspropaganda uit Washington, Londen, Berlijn en Brussel overnemen en verspreiden. We moeten er dus goed op bedacht zijn dat we onze huiskamers delen met een club leugenaars die voor geen enkele truc terugschrikt.

In het geval van de Oekraïne zijn er een aantal zaken die de inzet van vooral misleidende propaganda aantonen en die door iedereen met een beetje verstand al snel kunnen worden ontmaskerd. Ten eerste is men weer begonnen met het oude spelletje dat als doel heeft om het verzet in het zuid oosten van de Oekraïne in een slecht daglicht te plaatsen. De mensen die alleen hun huizen en steden verdedigen tegen de fascisten uit Kiev worden separatisten genoemd. Dit geeft meteen een sinistere bijklank. De Duitse media gaan af en toe nog verder en gebruiken de term terroristen, die direct uit Kiev stamt. De mensen die zich verzetten mogen immers geen menselijk gezicht krijgen. Dan zou de kijker sympathie kunnen opvatten en precies dat willen de meesters van de zwarte propaganda natuurlijk voorkomen.

Er worden tranen met tuiten gehuild als het verzet een Oekraïens vliegtuig uit de lucht schiet of een helikopter neerhaalt. Wat men er niet bij zegt is dat die zelfde vliegtuigen en helikopters eerder zijn ingezet om burgerdoelen aan te vallen waarbij steeds meer slachtoffers vallen. De soldaten die het loodje leggen bij het neerhalen zijn in dat gebied om te moorden en te vernietigen. Over deze oorlogsmisdaden lees je en hoor je niets in de westerse media. Dat er fosfor wordt gebruikt en steden dag en nacht worden bestookt door artillerie kom je ook niet tegen. De oorlogsmisdaden die door het Kiev regime worden begaan in het zuid oosten bederven immers het kijkplezier van de Europese aanhangers van de Kiev fascisten.

Veel liever laat men de chocolade koning zien, die in feiten geen president is omdat hij geen mandaat heeft. Hij is niet door het hele land gekozen. Ook daar heeft niemand het over. Dan is er nog de zogenaamde interimregering waarvan een van de minister zijn brieven gewoon met Sieg Heil, de ouder nazi roep, ondertekend. Dat zul je ook niet snel op het 8 uur journaal zien verschijnen. Dan hebben we het nog niet eens over de misdaden die Kiev troepen begaan tegen vrouwen en kinderen die proberen om in Rusland een veilig heenkomen te zoeken. Het bruine gevaar is aan alle kanten aanwezig, en wordt ook niet eens verstopt of toegedekt, maar de westerse media zien het allemaal niet.

Deze media zijn veel drukker met campagne voeren tegen Rusland en vooral natuurlijk tegen Poetin. Deze campagne begon al lang voordat de situatie in de Oekraïne op scherp kwam te staan. De kritiek ging van start toen Poetin toonde dat Rusland een eigen koers zou varen en zich niet neerlegt bij de overheersing door het westen. Plotseling merkte men dat Rusland nog een macht was en dat viel zeer slecht in de westerse hoofdsteden. Dus kregen de media de juiste instructies en kon de laster campagne van start gaan. Het mooie is dat Rusland zich van dit alles niets aantrekt en gewoon de eigen agenda blijft volgen. Dat maakt de westerse leiders alleen maar nijdiger.

Intussen is er al weer een nieuwe crisis ontstaan. Men beweert dat zo maar uit het niets plotseling duizenden islamitische strijders in Irak zijn verschenen die steden in nemen en hele gebieden veroveren. Deze groene fascisten zijn onderdeel van het ISIS, dat op zijn beurt weer banden heeft met Al Qaida. Dat deze figuren zo maar uit het niets zijn verschenen is een nieuwe leugen die op grote schaal wordt verspreid. De ISIS is al heel lang actief in Syrië en vormt samen met Al Nusra een van de grootste organisaties die strijd voert tegen de Syrische regering. Vooral de Koerden in Syrië hebben deze beiden groepen heftig bestreden nadat de fundamentalisten moordpartijen hielden in de Koerdische gebieden van Syrië. De ISIS is dus niet zomaar ontstaan en is ook niet uit het niets bewapend. Omdat het westen de eigen troepen niet willen riskeren heeft men wapens en ander materiaal aan de rebellen geleverd. Dit gebeurde deels in het geheim. Later ook openlijk. Er werd wel steeds bij gezegd dat er alleen werd geleverd aan gematigde groepen. Maar dat was natuurlijk onzin. Het valt ook niet te controleren, dus de wapens kunnen overal terecht komen. Het is dus niet moeilijk om te raden hoe de ISIS aan haar wapens en geld komt.

De hele situatie vloeit voort uit de westerse bemoeienis in het Midden Oosten. Steeds opnieuw worden er brandhaarden ontstoken. De huidige situatie kan worden gezien als een erfenis van de daden van oorlogsmisdadigers zoals Bush en Blair, die nu wordt voortgezet door Obama. Het destabiliseren van een gebied kan tot grote gevaren leiden, maar dat willen de westerse leiders natuurlijk niet zien. Dan zou men immers moeten toegeven dat men zelf verantwoordelijk is voor de oorlogen en de misdaden die daar worden begaan. Deze hele situatie kan alleen voortduren en steeds opnieuw tot ontploffing komen omdat de media de propaganda zonder kritiek blijft aanbieden.

Als we kijken hoeveel mensenlevens al deze misdaden intussen hebben gekost moeten we vaststellen dat er niet genoeg echte rechtbanken in de wereld zijn om de schuldige misdadigers te berechten. Voor die rechtbanken zouden ook de spreekbuizen van deze misdadigers moeten staan die iedere dag onze huizen binnen glippen om via TV, radio en kranten hun smerige leugens aan de man te brengen. Zij zijn net zo schuldig als de personen die de bevelen geven.

Laat je dus niet belazeren door de vriendelijke dames en heren die als nieuwslezers, commentatoren of zogenaamde deskundigen hun vuiligheid en leugens met een glimlach verpakken. Vuiligheid blijft vuiligheid, en leugens blijven leugens, ook als er een glimmend papiertje om heen lijkt te zitten. Blijf zelf denken en geloof de overheid en de media nooit. Zij volgen hun eigen agenda en precies dat moeten wij ook doen. Dus; organiseer en sla terug, ook tegen de leugenaars in de westerse media.