donderdag 22 augustus 2013

Rutte II; vijand van het volkDe vakantie is nog niet eens voorbij en het slechte nieuws komt al weer van alle kanten op ons af. Het aantal failliete bedrijven loopt steeds verder op. De werkloosheid klimt naar steeds nieuwe hoogten en het aantal mensen dat een vakantie aanvraagt voor minder draagkrachtigen is de laatste tijd behoorlijk opgelopen. De enige die dit nieuws niet zien zijn de hersenloze idioten op de beursen die steeds grotere winsten noteren. Geen echte winsten natuurlijk, alleen maar flitskapitaal. Met de echte wereld, de wereld waar wij dagelijks in leven heeft dit niets te maken. Wat voor mensen zijn dat eigenlijk die alleen maar naar cijfertjes op schermen staren zonder de ellende om hen heen te zien? Waarschijnlijk zijn het dezelfde soort mensen die weg kijken als er massamoorden gepleegd worden en het kapitalisme hongersnoden en andere rampen opwekt. Kortom, het soort mensen die we kunnen missen als kiespijn.

Maar het beursgespuis, we kunnen ze ook parasieten noemen, zijn niet de enige die niet in de ware wereld leven. Er beginnen geluiden te ontstaan die zeggen dat Rutte niet 6 miljard wil bezuinigen, zoals de uitzuigers van de EU en het IMF eisen, maar zelfs 8 miljard. Dit zou moeten om geld vrij te krijgen voor een economisch herstel. Het lijkt er op dat de liberalen en de sociaal democraten nu definitief het spoor bijster zijn. Meer bezuinigen betekend nog meer armoede, nog meer werkloosheid, nog meer wanhoop en nog meer zelfmoorden van mensen die het niet meer aankunnen. De onzin dat extra bezuinigen voor een goed leven in de toekomst zal zorgen geloofd intussen niemand meer. Het is bekend dat in een parlementaire democratie alle burgerlijke partijen liegen. Ze doen dit in de verkiezingscampagnes, ze doen het als ze in de regering zitten en ze doen het zelfs als ze in de oppositie terecht komen.

Extra bezuinigingen zijn al net zo’n idioot plan als de oproep van Samsom nog niet zo lang geleden om weer meer geld uit te gaan geven. Ook dit zou de economie weer op gang moeten helpen. Maar hoe kun je meer uitgeven als je nu al niet rond kunt komen? Hoe kun je de centen laten rollen als je iedere dag met angst en beven naar de brievenbus loopt omdat je weer een stel rekeningen verwacht die je niet kunt betalen? Mensen die met dit soort plannen en oproepen komen weten niet wat het is om van een minimum inkomen te moeten leven. Moeten, want niemand doet dat voor zijn plezier, hoewel ze dat bij de VVD natuurlijk wel altijd denken. Niemand heeft voor zijn plezier een uitkering omdat het gewoon pure armoede betekend. Als er nu nog meer bezuinigingen komen zullen de minimum inkomens zeker niet worden ontzien. Integendeel, het lijkt er op dat Rutte II er juist plezier in schept om juist die mensen te pakken die nu al niets hebben. Voor de excuses hebben ze altijd de PvdA bewindslieden die in koor jammeren dat het heel pijnlijk is, maar dat het echt niet anders gaat.

Zo is Rutte II de vijand van het volk geworden. Een gevaarlijke vijand want hij bedreigt ons allemaal. Laat niemand denken dat hij aan de klauwen van deze vijand kan ontsnappen. De enige die goed wegkomen is het steeds groeiende aantal miljonairs. Voor hen geen bezuinigingen, natuurlijk niet. Alleen maar belastingvoordeeltjes en kwijtscheldingen. Ze zouden immers hun zo zuur gestolen vermogens eens naar het buitenland kunnen overbrengen. En het is ook bekend dat wie de rijken aan pakt straks geen leuke baantjes en commissariaten krijgt als de tijd op het pluche voorbij is. Daar zitten de heren en dames natuurlijk niet op te wachten. Dus pakken ze de mensen aan de onderkant. Direct en indirect, het maakt allemaal geen moer uit als de schatkist er maar beter van wordt. Verder hopen ze met mooie woorden en beloften voor de toekomst iedereen zoet te houden. Intussen worden we allemaal bestolen en zelfs tot dwangarbeid veroordeeld. Dat is het ware gezicht van de liberalen en de sociaal democraten, het ware gezicht van Rutte II en in feite natuurlijk gewoon het waren gezicht van het kapitalisme.

Toch is er nog een straaltje hoop. Nee, er zijn niet plotseling een aantal meevallers waardoor de bezuinigingen niet door gaan. Het straaltje hoop is dat vijanden bestreden kunnen worden. Dus kunnen we ook de strijd met de huidige uitbuiters aanbinden en ze verslaan. Jammer genoeg hebben nog steeds veel mensen niet door wie hun werkelijke vijanden zijn. Maar bij meer en meer gaan de ogen open, en de woede neemt toe. Van echte actie is nog weinig sprake, maar dat komt nog.

Bij de afgelopen verkiezingen hebben veel arbeiders de sociaal democraten opnieuw het voordeel van de twijfel gegeven. Eigenlijk tegen beter weten in. Maar er was dan ook weinig te kiezen. Zowel de PvdA als ook de SP zijn sociaal democratische partijen. Met het ware socialisme hebben zijn totaal niets te maken. Daarom ook werden deze partijen gezien als de betere van twee slechten. Intussen hebben de PvdA bewindslieden opnieuw laten zien dat ze meer belang hechten aan hun banden met de VVD en het kapitalisme dan aan de banden met hun eigen kiezers. In een zelfde positie zou de SP zeker niet anders hebben gehandeld. Nu al doet de SP alle mogelijke moeite om bij de heersers in een goed blaadje te komen.

Van beide partijen hebben de Nederlandse werkers niets te verwachten. Maar wat is dan het alternatief? In de strijd die zeker gaat komen zullen ook nieuwe organisaties en partijen ontstaan. Deze nieuwe groeperingen zullen de stem vormen van de arbeidersklasse. Zij zullen het mogelijk maken om onze vijanden te bestrijden en eindelijk ons recht te halen. De sociaal democratie heeft altijd de kant van de heersende klasse gekozen. Zij hebben geen weg terug meer. Als de arbeiders hun kracht willen tonen en eindelijk bevrijdt worden van de onderdrukking die de heersende klasse iedere dag uitoefent, is er een revolutionaire communistische partij nodig. Een partij die vasthoudt aan het Marxisme en de opbouw van het socialisme. Die zich niet laat verleiden tot het verraad, waar de sociaal democraten specialist in zijn geworden. Kortom, een partij van het werkende volk. De leuze blijft hetzelfde: organiseer en sla terug!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten