donderdag 18 oktober 2018

BLOKKEERFRIEZEN; SLACHTOFFERS VAN DE MULTI-CULTI WAANZIN


Eigenlijk wilde ze alleen maar voorkomen dat een kinderfeest in een rel zou ontaarden, of nog erger. Ze wilden een mooi feest voor de mensen in Dokkum en voor de vele TV kijkers. Niks mis mee, zou je zeggen. Maar in het Nederland van 2018 ligt dat jammer genoeg anders. Je maakt kans om voor de rechtbank terecht te komen, of zelfs de bak in te draaien. We hebben het natuurlijk over de BlokkeerFriezen, de moedige actievoerders die vorige jaar Dokkum een geweldig Sinterklaas feest bezorgden, door een paar bussen met anti-Zwarte Piet zielenpieten op de snelweg tegen te houden. Er was geen schade, niemand raakte gewond en de zielenpieten werden in Dokkum niet gemist. Toch moesten de BlokkeerFriezen vorige week voor de rechter verschijnen. Een vertoning die Nederland onwaardig was, maar gelukkig waren er honderden Friezen die de zaak een andere wending gaven. Het was goed om te zien dat er toch nog wat gezond mensenverstand over is.

Laten we even een jaartje terug gaan in de tijd. Sinterklaas zou in Dokkum aankomen, en natuurlijk werd hij vergezeld door zijn bekende Zwarte Pieten. Voor vele jaren een normale gang van zaken, waar niemand, maar dan ook niemand, zich aan stoorde. Helaas leven we nu in het tijdperk van de Multi-Culti waanzin en de politieke correctheid, en dat betekend dat er lieden zijn opgestaan die vinden dat Zwarte Piet een symbool van racisme is, en dat er tegen deze eeuwenoude kindervriend gedemonstreerd moet worden. Het is vooral een hobby uit de Randstad en de grachtengordel, maar dat weerhield een aantal zogenaamde anti-Piet actievoerders er niet van om in bussen naar Dokkum af te reizen. Vooraf had een schimmige actiegroep op Facebook gezegd dat Sinterklaas maar vermoord moest worden voor de ogen van de kinderen. Je vraagt je af wat dit voor zieke figuren zijn, maar het heeft er echt gestaan, zwart op wit, ook al ontkende men dit later. De feiten liegen niet.

Een aantal mensen in Friesland zag aankomen dat het feest ernstig verstoord zou worden door de relschoppers, en natuurlijk moest hier iets tegen gedaan worden. Er werd een oproep op Facebook gezet om de demonstranten te blokkeren en het Sinterklaas feest zo te beschermen. De oproep vond gehoor, en die zaterdagmorgen trokken een aantal mensen richting de snelweg. Met wapperende Friese vlaggen werd het verkeer tot staan gebracht, en de bussen met anti-Piet zielenpieten konden niet verder. Later verbood de burgemeester van Dokkum de tegendemonstraties, en het stadje zag een prachtig Sinterklaas feest zonder geweld, en zonder politiek correcte idioten. Missie geslaagd dus!

Maar zoals gezegd; we leven in een tijd van Multi-Culti waanzin, dus kreeg de politie opdracht om een onderzoek in te stellen en de blokkeerders te identificeren. Dat gebeurde, en vorige week was dan de rechtszaak in Leeuwarden. Belachelijk, maar waar. Nu moeten we vaststellen dat er eerdere blokkades en gelijksoortige acties zijn geweest. Vrachtwagenchauffeurs, boeren, Turken, en zelfs de politie zelf, allemaal zijn ze betrokken geweest bij blokkades en acties waarbij langzaam werd gereden. Serieuze consequenties heeft dat nooit gehad. Maar nu was het anders, een van de blokkeerders werd zelfs beschuldigd van opruiing. Menigeen zal een geldboete hebben verwacht, maar ook dat pakte anders uit. Het Openbaar Ministerie heeft voorwaardelijke gevangenisstraffen en taakstraffen geƫist. Waarom deze hardheid, vraag je je dan af. Het antwoord is eenvoudig, de BlokkeerFriezen hebben het systeem op de tenen getrapt. De politiek correcte elite wil immers dat Zwarte Piet, net als veel van onze andere tradities, wordt afgeschaft. Kom je daar tegen op, dan neemt men wraak.

Je kon de haat en de wraakzucht in de stem van de OM vertegenwoordiger horen, toen hij zei dat dit niet met geldboetes afgedaan kon worden. Er moet in de ogen van het systeem natuurlijk een voorbeeld gesteld worden. Verzet tegen de Multi-Culti dictaten moet de kop in gedrukt worden, met alle hardheid die men kan vinden. We zeiden het al, het was een Nederland onwaardig schouwspel, maar het geeft gelijktijdig ook goed aan in wat voor tijd we leven. Identiteit, tradities, alles wat eigen is moet verdwijnen. Een snelle route naar een gelijkgeschakelde maatschappij.

Toch vergissen de volksverraders die leiding geven aan het systeem zich, als ze denken dat iedereen zich zo maar bij dit alles neerlegt. Want ook dat werd duidelijk in Leeuwarden in de afgelopen week. Meer dan 200 Friezen trokken naar de rechtbank om de BlokkeerFriezen een hart onder de riem te steken. Er waren leuzen, spandoeken, en natuurlijk Friese vlaggen. En, hoe kan het ook anders, het Friese volkslied werd gezongen. Die kleine demonstratie toonde meer waardigheid en gezond verstand, dan het OM, de rechters en de hele elite bij elkaar. En dat was precies het schouwspel dat hard nodig was. En de anti-Zwarte Piet zielenpieten? Ook zij lieten van zich horen, door schade vergoeding te eisen. Schadevergoeding om dat ze niet hadden kunnen demonstreren tegen een figuur uit een kinderverhaal. Hoe erbarmelijk en armzalig kun je zijn? Terwijl de BlokkeerFriezen hun principes toonden, kwam de antigroep niet verder dan geldgier. Meer woorden zijn daar niet aan vuil te maken.

Op 9 november zal de rechter in Leeuwarden uitspraak doen, en de Sinterklaas intocht zal dit jaar in de Zaanstreek worden gehouden. Laten we hopen dat in beiden gevallen het gezonde mensenverstand zal zegevieren. Intussen heffen we het glas op de helden van Dokkum, die letterlijk en figuurlijk de weg hebben gewezen. Het is genoeg met de Multi-Culti waanzin! We gaan geen stap meer terug! Tot hier en niet verder.