donderdag 13 september 2018

HOE DE LEUGENS ROND CHEMNITZ AAN DUIGEN VIELEN

De moord op Daniel Hillig in Chemnitz, uitgevoerd door twee illegale migranten, is intussen een paar weken geleden, maar de rimpels die deze zaak in het Duitse water heeft veroorzaakt worden nog steeds groter. We weten het intussen allemaal, na de moord gingen de mensen van Chemnitz massaal der straat op om tegen deze misdaad, en het migrantengeweld in het algemeen, te protesteren. Gelijktijdig met deze protesten werd door de autoriteiten, met Merkel voorop, een gigantische leugenmachine in werking gezet. Er zouden mensenjachten op migranten zijn gehouden, de mensen die demonstreerden tegen het geweld waren allemaal Nazi’s of toch minstens radicaal rechts, en de hele bevolking van Saksen zou bezig zijn om Duitsland een bruin moeras in te trekken. Deze beweringen werden niet alleen door de politici rond Merkel, en Merkel zelf geuit, ze werden ook kritiekloos overgenomen door de pers en de elektronische media. Ieder die met een ander geluid kwam was natuurlijk ook meteen een Nazi.

Zo werd een hele deelstaat, en haar bevolking, door de modder getrokken door een politieke elite die niets wil horen over migrantengeweld. Het mocht alleen maar gaan over het zogenaamde “geweld van rechts”, en zeker niet over de moord op Daniel Hillig en de vele andere moorden. Dat zou immers tonen dat Merkel bloed aan de handen heeft. Zelfs in Nederland ging men mee in de hetze tegen Saksen. Een zogenaamde deskundige zei op de nieuwssite van de NOS dat de bevolking van Saksen er vreemde denkbeelden op na houdt, omdat men tijdens de DDR tijd geen TV uit het westen kon ontvangen. Daarom zou Saksen dichter bij de Oostblok staten hebben gestaan dan andere delen van de DDR. We weten niet wat dit warhoofd voor zijn commentaren betaald heeft gekregen, maar dat hij niet helemaal normaal is kunnen we zonder meer vaststellen. Wat hij volledig verzwijgt is dat het juist Saksen was dat voorop ging in het verzet tegen de machthebbers tijdens de DDR periode. Het was in Dresden, de hoofdstad van Saksen, dat de beroemde Maandagavond demonstraties plaatsvonden. Ook in Leipzig trouwens. Deze demo’s luidde het begin van de val van de Muur in. Dus; hoezo geen TV ontvangst? Geen enkel normaal mens zou dat als argument gebruiken. Maar ja, als je iets recht moet praten wat krom is….

Maar terug nu naar Chemnitz en de vele leugens. Natuurlijk is het in de moderne tijd moeilijk om dit soort leugens lang in stand te houden. Immers waar waren de bewijzen van de mensenjachten? Er was een kleine onbeduidende video. Meer niet. En dat in een tijd waarin iedereen filmt en foto’s maakt, tot het niet meer kan. Waar waren de gewonden? Waar konden we de schade vinden? Merkel beweerde video’s te hebben, maar ze liet ze nooit zien. Langzaam maar zeker begon het leugencomplex in te zakken. Eerst al gaf de hoofdredacteur van de plaatselijke krant aan dat er geen mensenjachten of hevige rellen waren geweest. Zijn journalisten waren de enigen die ter plekke waren, en zij hadden dit soort scènes niet gezien. Kort daarna moest ook de plaatselijke chef van het Openbaar Ministerie toegeven dat de beweringen vals waren. Er waren wat aanklachten binnen gekomen, maar dat ging vooral over wat schelden, zonder dat er geweld was gebruikt. Ondanks deze geluiden bleven Merkel en haar woordvoerder aan de leugens vast houden.

Maar het ging nog verder. In de afgelopen week verklaarde de CDU minister-president van Saksen, Michael Kretschmer, in het deelstaat parlement dat er geen mensenjachten hadden plaatsgevonden, dat er geen gewelddadige samenscholingen waren geweest, en dat er ook geen sprake was van pogroms. Duidelijke woorden van een lid van de partij van Merkel. Toch bleef Berlijn zwijgen, en werden de leugens niet recht gezet. Het hoogtepunt werd afgelopen vrijdag bereikt, toen de chef van de binnenlandse veiligheidsdienst, Maassen, in Bild verklaarde, dat er inderdaad geen mensenjachten waren geweest. Hij ging nog wat verder door de zeggen dat, naar zijn mening, de enige video van de zogenaamde incidenten een vervalsing was. Volgens hem was de hele leugenaanval op Saksen bedoeld om de aandacht af te leiden van de moord op Daniel Hillig. Er mocht niet over weer een migrantenmoord gediscussieerd worden. Dat stond de elite niet toe. Dus werd er gelogen, zwart gemaakt, en nogmaals gelogen. Zelfs nu nog, terwijl de waarheid intussen door een aantal gezagdragers van de daken is geschreeuwd. Naast Merkel en haar soort, is het vooral de SPD die vastbesloten is om de leugens in stand te houden. Blijkbaar heeft de partij nog steeds niets geleerd van de massale afwijzing door de kiezers.

De verschillende mediagroepen brachten wel de verklaringen naar buiten die de mensenjachten tegen spraken, maar probeerde toch in ieder geval deels om de leugens overeind te houden. Het dieptepunt werd bereikt door Der Spiegel, die op de voorpagina het woord SAksen plaatste op een zwarte achtergrond. De twee hoofdletters verwijzen natuurlijk naar het Derde Rijk. Deze propagandaberichtgeving schoot in het verkeerde keelgat van lectuurverkopers in Saksen. Men besloot massaal om Der Spiegel te boycotten en niet meer te verkopen. Dat was weer tegen het zere been van Die Grunen, ooit een linkse oppositie partij, die hun leden opriepen om dan zelf maar Der Spiegel te verkopen. Je vraagt je echt af waar het verstand van dergelijke lieden is gebleven.

Hoe ging het intussen in Chemnitz verder? Op zaterdag 1 september organiseerde de AfD samen met Pegida een zwijgmars in de stad. Er was ook een demonstratie van Pro Chemnitz. Het werd al vroeg duidelijk dat de autoriteiten de gelegenheid wilden gebruiken om rellen uit te lokken. De demonstratie route van Pro Chemnitz werd op het laatste moment gewijzigd, en de nieuwe route zou direct aan een antifa protest voorbij gaan. De opzet was duidelijk, men hoopte dat de twee groepen elkaar zouden aanvliegen. Maar de leiders van Pro Chemnitz trapten hier niet in. Men besloot de nieuwe route niet te lopen, en zich aan te sluiten bij de zwijgmars van de AfD. Dat mocht niet van de politie. Hierop ontbond Pro Chemnitz de bijeenkomst en riep de mensen, ongeveer 8000, op om als vrije burgers aansluiting te zoeken bij de AfD mars. Dit gebeurde, tot afgrijzen van de politie. Nu werd er door de autoriteiten een nieuw scenario uit de kast gehaald. De zwijgmars werd heel lang ophouden. Eerst moesten alle leden van de ordedienst gecheckt worden. Dat duurde zeker een uur. Eindelijk mocht de mars, die nu zeker 10.000 man omvatte, op weg gaan. Maar na 600 meter werd er al weer op last van de politie gestopt. Er zou een antifa blokkade op de weg zitten.

Dat bleek een leugen, want hoewel er wel antifa leden hier en daar slaags raakten met de politie, was de weg niet geblokkeerd. Dat werd door zowel de AfD, als ook gewone burgers vastgesteld. Toch mocht de mars niet verder. Een politieman zei tot een AfD functionaris: “We kunnen de weg binnen 3 minuten vrij maken, maar dat is niet toegestaan.” Ook nu was de opzet duidelijk; men hoopte dat de deelnemers zo gefrustreerd zouden raken door het lange wachten en de onzinnige beweringen, dat men de politielijn zou aanvallen. Maar ook dat gebeurde niet. De AfD vertegenwoordigers hielden iedereen rustig en verklaarde de mars ontbonden, om eventuele problemen te voorkomen. Men keerde terug naar het AfD kantoor. De burgers van Chemnitz lieten zich echter niet zo makkelijk afschepen. Ze waren gekomen om naar de herdenkingsplek voor Daniel Hillig te gaan, en dat zouden ze doen ook. Er kwam een spontane demonstratie van vooral jongeren en Pro Chemnitz activisten op gang, en massaal trok men op naar de politielijn die de weg versperde. Even leek het er op dat de autoriteiten toch hun zin zouden krijgen, en dat er geweld zou uitbreken. Maar ook deze keer liep het anders. De spontane demo bleef voor de politielijn staan, en negeerde oproepen om naar huis te gaan. Met spreekkoren maakten ze hun eisen duidelijk: “Maak de straat vrij’, “Dit is onze stad” en “Wij blijven hier”.

Dit duurde uren, maar de demonstranten gaven niet op. Kort voor 21.00 uur in de avond gaf de politie aan dat mensen individueel naar de herdenkingsplek mochten. Maar een demo zou verboden zijn. Dit aanbod werd afgeslagen, “we gaan allemaal, of we blijven gewoon hier”, was de boodschap. Uiteindelijk ging de politie aan de kant en de demo trok naar de herdenkingsplek. Daar aangekomen werd er een emotionele bijeenkomst gehouden, en een minuut stilte in acht genomen. Het verzet had gezegevierd. Een vriend van Daniel Hillig gaf de demonstranten een duidelijke boodschap mee: “Blijf protesteren, en blijf je verzetten. Maar gebruik geen geweld, want daar wachten ze op.” De bijeenkomst ging daarna vreedzaam uiteen.

Natuurlijk zaten de autoriteiten intussen niet stil. Er werd een concert aangekondigd voor de maandagavond dat een “teken tegen rechts” moest zetten. Het concert zou gratis zijn en er zouden een aantal bekende bands spelen, vooral punk en rap bands. Sommige van deze bands worden door de veiligheidsdiensten in de gaten gehouden, maar dat leek de Merkel kliek in dit geval niet te storen. Zelfs de Duitse president, Steinmeier, riep voor het concert op. Alle registers werden opengetrokken om mensen naar het concert te krijgen. Een busonderneming bood gratis bussen aan, er was gratis eten en drinken, en de hoofdsponsor was Coca-Cola (werd dit drankje niet ooit geboycot?). Het concert werd druk bezocht, maar was toch het breekpunt in de hele leugencampagne. De bands die optraden, gebruikten teksten die bol stonden van haat en oproepen tot geweld. Daar kwam nog bij dat de politie veel moeite moest doen om te voorkomen dat concertgangers de herdenkingsplek voor Daniel Hillig vernielden. Voor een aantal journalisten en anderen binnen de elite, was dit toch te veel van het goede. Het werd gezien als dansen op de graven van de slachtoffers. Op de dag na het concert werden voor het eerst de leugens van Merkel in twijfel getrokken, zoals we boven hebben beschreven.

Er is nog een ander punt wat aangeeft hoe er in Chemnitz is opgetreden. Tijdens een eerdere Pro Chemnitz demo zouden verschillende figuren de Hitlergroet hebben gebracht. Nu zijn er natuurlijk altijd gekken die hier plezier in scheppen. Maar intussen is duidelijk dat er meer aan de hand was. Een van de Hitlergroet brengers werd uitgebreid gefotografeerd, en de foto’s gingen door de hele pers. Bij nadere bestudering bleek dat de man, die dronken lijkt, een tatoeage van de Rote Armee Fraktion (RAF) heeft. Hij was waarschijnlijk geïnfiltreerd om de pers aan de juiste plaatjes te helpen. Twee andere Hitlergroet brengers bleken banden met een RTL TV ploeg te hebben. Het was dus duidelijk waar dit alles vandaan kwam.

Misschien zullen lezers zich afvragen waarom we deze zaak zo in detail beschrijven. Het zijn immers Duitse aangelegenheden. Dat klopt, maar we weten dat dezelfde tactieken ook in Nederland gebruikt kunnen worden. Als de elite zich bedreigd voelt zet men alle wapens in. Dat hebben we in Chemnitz goed kunnen zien. De leugens, de gelijkgeschakelde pers, de inzet van politie en infiltranten. Er kan niet vaak genoeg voor gewaarschuwd worden. Laten we niet vergeten dat de Rutte van vandaag, de Merkel van morgen kan worden.

Intussen is er afgelopen vrijdag weer een Pro Chemnitz demo geweest, en weer waren er zeker 5000 deelnemers. Er was weinig tegenstand, en alleen de regen was een beetje spelbreker. Maar ook dat ging voorbij. Op een zeker moment tijdens de mars, begon een demonstrant hatelijke leuzen tegen buitenlanders te roepen. Een Pro Chemnitz functionaris haalde hem persoonlijk uit de demo, en sprak een gebiedsverbod uit. “Als je dit soort dingen wilt roepen, ga je zelf maar een demo aanmelden”, werd de man gezegd. Daarop droop hij af. Pro Chemnitz weet nu hoe men met dit soort zaken moet omgaan. Het volk organiseert zich, en dat is goed zo.