donderdag 12 februari 2015

UITGELACHENEr bestaat geen twijfel aan dat het kabinet Rutte II al een hele poos in zwaar weer verkeerd. Tot nu toe is men er nog steeds in geslaagd om het schip net bij de rotsen vandaan te houden, maar het is de vraag hoe lang dat nog gaat duren. De waardeloze figuren die dit kabinet bevolken rollen immers van de ene crisis in de andere. Daar komt nog bij dat er weer verkiezingen aan de horizon verschijnen. We kunnen er gerust vanuit gaan dat deze stemming voor de Provinciale Staten op een donderbui zullen uitdraaien. Donkere wolken pakken zich dus samen en het lachen is Rutte intussen behoorlijk vergaan.

Laten we eerst eens kijken naar de opeenstapeling van incidenten. Ten eerste heeft de moordenaar op termijn van de zorg, Van Rijn, alweer zijn excuses moeten aanbieden. Deze keer omdat hij een zootje had gemaakt van het toekennen van de Persoons Gebonden Budgetten (PGB’s). Hoe het mogelijk is dat deze incompetente druiloor nog steeds op zijn post zit is een groot mysterie. Als hij in de gewone wereld werkte had hij allang zijn plaats moeten innemen in de lange rij van werklozen. Dan is er nog het geknoei met de vrije artsen keuze. Zoals bekend werd het afschaffen van de vrije artsen keuze door de Eerste Kamer afgewezen, en brak de rel die hier op volgde Rutte bijna de nek.

Intussen is de verantwoordelijke minister, Schippers, heel hard bezig om hetzelfde voorstel in een andere vorm met geweld door te drukken. Dit alles onder het motto: wat door de voordeur niet lukt probeer je door een raam of misschien de schoorsteen. Ze moet immers haar vriendjes bij de zorgverzekeraars in goede stemming houden, anders zou de verkiezingskas van de VVD wel eens heel magertjes kunnen uitvallen. Dan zijn er nog de steeds toenemende problemen op het spoor. Als de treinen niet weigeren, zijn het de wissels, de seinen of de computers. Waar de problemen vandaan komen wordt nooit bekend, vooral omdat de hoofdreden in de privatisering ligt. Daar mag niet over gesproken worden want dan schop je tegen een van de heilige huisjes van de VVD aan. Dus wacht iedereen gewoon op de volgende wisselstoring terwijl de prijs van het kaartje alleen maar verder stijgt.

Natuurlijk mogen we ook Groningen niet vergeten waar de regering zo veel gas uit de grond haalt dat er bijna wekelijks een aardbeving is. Nu heeft de betrokken minister, Kamp, beloofd de gaskraan een beetje dicht te draaien. Maar dit geldt alleen maar tot juli, dan zijn de verkiezingen voorbij en kan deze gasvandaal weer rustig verder geen met het veranderen van Groningen in een puinhoop. Het is sowieso een wonder dat ze dit glibberige ventje nog de provincie in laten. Misschien wordt het tijd dat hij wordt opgesloten in zijn eigen gasbel. Onder de grond kan hij zeker minder schade aanrichten als daar boven.

Een verdere brok hoofdpijn voor Rutte is de nasleep van de crash van de MH17. Hij doet zijn uiterste best om zoveel mogelijk zaken geheim te houden, trouw geassisteerd door Koenders, de rat van de Nederlandse politiek. Zijn vrienden zouden hem Ciska noemen, het spijtige alleen is dat hij te arrogant is om vrienden te hebben. Maar het probleem van de MH17 is niet weg te poetsen, hoe graag men dit ook zou willen. In de Tweede Kamer komen er steeds meer vragen, en binnen niet al te lange tijd zullen ook de nabestaanden zich roeren. Dan kon dit nog wel eens de zaak zijn waarop het kabinet valt. Laten we eerlijk zijn, verdiend hebben ze het.

Hier tekent zich dus een rampscenario van de eerste orde af. En dan zijn er dus die verkiezingen in maart. Dan zullen de problemen pas echt beginnen. Zoals bekend heeft Rutte nu alleen een meerderheid in de Eerste Kamer door toedoen van D’66 en de zogenaamde christelijke partijtjes, het gaat dan om de gedoogoppositie, als er al zo iets bestaat. De meest recente opinieonderzoeken laten echter zien dat zowel de VVD als ook de PvdA bij de Provinciale verkiezingen flink zullen inleveren. De gedoogkompanen zullen wel iets winnen, maar niet voldoende. Via de provincies wordt de Eerste Kamer samengesteld en de kans is dus groot dat Rutte later dit jaar ook geen meerderheid meer zal hebben met steun van de gedoogclubs. Dan is Rutte II met recht aangeschoten wild. 

Zonder meerderheid in de Eerste Kamer kan ieder voorstel worden geblokkeerd, en zal er iedere week een kabinetscrisis boven Rutte hangen. Het lachen is dan voorlopig wel afgelopen. Want wie zal er dit zootje nog te hulp komen? De rest van de oppositie: CDA, GroenLinks en de SP zitten zelf met smart op een plaats op het pluche te wachten. Zij zullen geen vinger uitsteken om Rutte uit het moeras te trekken. Misschien moet Rutte dan toch zijn oude vriend Wilders weer opzoeken. Maar daar zal de PvdA niet mee akkoord gaan, want ondanks het feit dat de sociaal democraten alle principes allang bij het grof afval hebben gezet, zou een gedoog constructie met Wilders nog net even te ver gaan. We zeiden het al, donkere wolken pakken zich samen.

De vraag is waarom we dit hele zootje ongeregeld nog steeds accepteren als zogenaamde volksvertegenwoordigers. Hoe ver moet de oplichterij, de verkwanseling en de diefstal nog gaan voordat iedereen eindelijk wakker wordt. Het kan toch niemand zijn ontgaan dat de dievenbende die zich Rutte II noemt het land steeds verder naar de rand van de afgrond sleept. Er is maar een antwoord; we moeten dit hele spel de rug toekeren. Weiger het systeem in stand te houden door te gaan stemmen. Ga niet mee in wat ons allemaal kapot maakt. Ons standpunt blijft hetzelfde; stem alleen als er een communistische partij mee doet. Is dit niet het geval; boycot, boycot, boycot!!

Onder het kapitalistische systeem zullen wij nooit een rechtvaardige wereld bereiken. Die wereld komt er pas als we dit systeem tot aan de fundamenten kapot maken. Het niet mee doen aan verkiezingen en het weigeren, waar mogelijk, de orders van het systeem uit te voeren zijn stappen in die richting. Kortom; ze hebben ons genoeg belazerd. Laten we nu de zaak in eigen hand nemen. Organiseer en sla terug!