donderdag 4 september 2014

DE RUSSEN KOMEN!!



Als je een virtuele tour langs de Europese hoofdsteden zou kunnen maken, zou een ding je opvallen; overal rinkelen de alarmbellen. Dat is al zo sinds het einde van de vorige week. Als je goed luistert hoor je het gefluister van de EU leiders: “De Russen komen, De Russen komen”. Hier en daar duikt men al in de schuilkelders. Overal klinken waarschuwingen en de NAVO leiders publiceren de ene dreiging na de andere. Als je van een andere planeet zou komen, zou je de indruk krijgen dat heel Europa in brand staat. Wat een hysterie en wat een opgeklopte commentaren. In de gemiddelde kleuterklas hoor je meer realistische woorden dan dat er de afgelopen dagen klonken in Washington, Brussel en Berlijn. Een ding is duidelijk de zogenaamde wereldleiders zijn in blinde paniek, en wat een prachtig gezicht is dat voor ons allemaal.

Wat is nu precies de reden van al deze kinderlijke paniekaanvallen? Het is eenvoudig, de milities van Novorossia, die intussen tot een echt leger zijn geworden, hebben de aanval in gezet en zijn druk bezig het Oekraïense fascistenleger te verslaan. In de laatste dagen zijn een lange rij steden en dorpen bevrijdt door de militie-eenheden, en de kans is groot dat de belangrijke kustplaats Mariupol binnenkort in handen van Novorossia zal vallen. De Kiev troepen trekken overal terug en voor het eerst in weken worden de woonwijken van Donetsk en Loegansk niet meer met raketten en artillerie beschoten. Kiev merkt nu eindelijk ook wat oorlog is en de Europese en Amerikaanse bondgenoten zien een grote nederlaag aankomen. Het is niet voor niets dat de Kiev fascisten nu plotseling een staakt-het-vuren willen.

De geleden nederlagen kunnen ze maar op een manier verklaren. De Russische legers zijn de grens overgetrokken en zij zijn het die de nederlaag van de fascisten aan het afdwingen zijn. Bewijzen van dit alles zijn er niet. Geen foto’s, geen films, helemaal niets. Kiev ziet al weken Russische colonnes die er niet zijn, maar intussen hebben de westerse hoofdsteden deze fantasieverhalen driftig overgenomen. Men wil het niet waar hebben dat de milities nu een echt leger vormen dat overwinningen kan boeken. De waarheid is altijd hard, en als je al maanden op een fantasie-eiland leeft komt diezelfde waarheid nog veel harder aan. Het westerse experiment, dat door Washington in elkaar is getimmerd, en door de EU leiders uitgevoerd, is heel hard bezig om te mislukken. Dat verklaard de complete paniek in al die hoofdsteden

Nog maar kort geleden was men er van overtuigd dat Kiev zou zegevieren. Daarom ook werd er alles aan gedaan om mogelijke onderhandelingen en bestanden te laten mislukken. Gelijktijdig werd de anti-Rusland hetze tot belachelijke hoogten opgevoerd. Geholpen heeft het echter niets. De snode plannetjes hebben niet gewerkt en de onderhandse trucks ook niet. Men heeft buiten het uithoudingsvermogen en de veerkracht van de mensen van Novorossia gerekend. Dat was een grote fout, waarvan de rekening nu gepresenteerd wordt. En precies daar kunnen al die nepleiders, die eigenlijke nergens verstand van hebben absoluut niet tegen.

Want wat een zielig clubje is het, dat de hete adem van Obama in de nekt voelt en maar niet kan begrijpen dat de Amerikanen hard bezig zijn om West Europa in te zetten als stormram tegen Rusland. Dat ze daarbij hun eigen landen in groot gevaar brengen komt niet in de lege hoofden op. Maar hoe kan het ook anders; kijk naar de figuren die de hoofdrol spelen. Merkel en Cameron kruipen voor Obama en jammeren nu om het hardst dat hun fascistische bondgenoten in Kiev klop krijgen. Hollande probeert zich zo op te blazen dat hij nog een beetje op een staatsman lijkt, en daartussen door zwerven nog de mindere goden, zoals Rutte die alleen maar handenwringend kan uitbrengen dat het toch wel een heel zorgelijke situatie is geworden.

Dan is er nog Rasmussen, het opperhoofd van de NAVO. Deze brulkikker moet zeker helemaal achter in de rij hebben gestaan toen de hersencellen werden uitgedeeld. Als een soldaat in Rusland nieuwe schoenen krijgt ziet Rasmussen meteen het begin van een invasie. Voor een invasie heb je immers schoenen nodig, dus met het zwakke verstand van Rasmussen ziet hij meteen de eerste tanks over de horizon denderen. Zij antwoord is standaard; er moet een nieuw interventieleger komen om Rusland te stoppen. Maar liefst 10.000 man. Wat zal het Kremlin schrikken van deze nieuwe eenheid. En wie stak weer als eerste de vinger op om mee te doen? In een keer goed; Nederland natuurlijk. Zo hoopt Rutte weer een paar puntjes te scoren bij zijn hersenloze collega’s. 

Wat een waanzin allemaal en gelijktijdig, wat een gevaar. Want dit soort leiders, die nooit verder zijn gekomen dan het tweede garnituur, laten zich heel makkelijk door de Amerikanen voor het karretje spannen. Dat ze daarmee tot een werkelijk gevaar voor de wereldvrede worden komt natuurlijk niet bij hen op. In de hele groep is niemand te bespeuren die de situatie even rustig kan opnemen en met een koel hoofd het ergste voorkomen. Want voor die rol heb je echte staatsmannen en vrouwen nodig die weten waar ze mee bezig zijn. En daar mankeert het dus aan. Was dat niet zo geweest, dan had deze hele conflictsituatie nooit tot de huidige proporties kunnen uitgroeien.

Laten we nu eens naar de rust en het vertrouwen in Moskou kijken. President Poetin kijkt geamuseerd naar het worstelen van Europa en de VS. De stappen die hij heeft gezet hebben allemaal doelgetroffen en hij heeft een groot voordeel; hij doet precies wat hij zegt. Dat heeft hij in de Syrië crisis gedaan en ook nu in het conflict in de Oekraïne heeft hij dit bewezen. Moskou heeft haar agenda van af het begin op tafel gelegd en voert die nu uit. Heel rustig, stap voor stap en met heel veel inzicht. In tegenstelling tot het westen heeft Rusland geen haast gemaakt en alles goed overlegd voordat er werd opgetreden. Geen invasies, geen dreigingen, alleen de constante oproepen tot overleg en een staakt-het-vuren. Deze positie is niet veranderd van de eerste dag tot vandaag. Natuurlijk is dat niet alleen de verdienste van Poetin, ook Larov, de minister van buitenlandse zaken heeft bewezen dat hij meer kennis en verstand in een vinger heeft dan alle westerse leiders bij elkaar.

Als deze crisis tot een goed einde wordt gebracht zal dat de verdienste van Rusland zijn. Poetin weet dat hij maar hoeft af te wachten en de gewenst resultaten zullen vanzelf binnen rollen. Ten eerste zal Novorossia een buffer worden om de NAVO bij de grenzen van Rusland weg te houden. Ten tweede zal het regime in Kiev op een zeker moment in elkaar storten, door onderlinge verdeeldheid of een nieuwe opstand van het volk. Ten derde wordt de band tussen Rusland en China steeds sterker. Rusland zal meer naar het oosten kijken en minder naar het westen. De mislukkelingen in het westen hebben dan alleen nog maar het nakijken en kunnen hun wonden likken. De kans is groot dat dit de eerste tekenen zijn van een nieuwe tijd, een nieuwe wereld.

Maar laten we niet teveel op de zaken vooruit lopen, maar in plaats hiervan stil staan bij de verworvenheden van de mannen en vrouwen van Novorossia. Zij hebben geweigerd om te buigen voor Kiev, voor Washington en de NAVO moordmachine. Zij hebben hun huizen en steden verdedigd, ook in de moeilijkste uren. De vruchten van hun offers, en die zijn groot, worden nu zichtbaar. De moordenaarsbenden worden het land uitgejaagd, en de steden worden vrijgevochten. In hun rijen vechten mensen uit veel werelddelen, waaronder Europa, mee. De mensen van Novorossia hebben het fascisme teruggeslagen, en als straks de kruitdamp vervlogen is zullen veel mensen in andere landen zich realiseren dat zij daar dankbaar voor moeten zijn. Geef fascisme geen ruimte! Niet in Novorossia en ook nergens anders. Organiseer en sla terug!!