donderdag 13 juni 2013

De aanvallen van de heersende elite op ons allemaalKort geleden schreven we over de dreiging van het steeds verder toenemende fascisme. Op dezelfde dag werd bekend dat fascistische skinheads in Parijs een jonge linkse activist hebben vermoord. Clément Méric, een 18-jarige student, werd door een groep fascisten doodgeschopt en geslagen nadat hij een kledingwinkel had verlaten. Zelfs de politie, die dit niet gauw toegeeft, heeft gezegd dat het een haatmisdaad met politieke achtergronden is. Meteen na het bekend worden van de dood van Clément gingen mensen in Parijs de straat op. Zij eisten actie tegen de fascistengroepen die steeds brutaler worden. De Franse overheid beweerde geschokt te zijn en al snel waren 7 figuren opgepakt. Maar dit betekend nog lang niet dat ook de fascisten worden aangepakt. Dat zal ook niet snel gebeuren, want de heersers kunnen niet zonder hun kettinghonden.

Het incident geef wel aan hoe gevaarlijk de situatie intussen is geworden. En het bevestigd onze mening dat je fascisten ten alle tijden meedogenloos moet bestrijden. Daarbij zijn alle middelen geoorloofd. Dit mag hard klinken, maar het is net als in de jaren 30 een kwestie van zij of wij. In feite is het een kwestie van leven of dood. In de jaren 30 zijn we op dit gebied veel te terughoudend geweest. Die fout, die miljoenen levens heeft gekost, mogen we niet weer maken. Nu al zien we hoe een jong leven bruut word beëindigd omdat skinheads en ander bruin tuig ongestraft op straat hun gang kunnen gaan. De overheid zal deze problemen niet oplossen want de overheid is zelf het probleem. We moeten dus eigenhandig de strijd aangaan en de fascisten aanpakken waar we ze maar kunnen vinden.

Een ander voorbeeld van het brute geweld van de heersende klasse is de onrust in Turkije nadat de AKP regering van Erdogan besloot om het laatste kleine park in Istanboel te slopen. Erdogan, een groene fascist, dacht dat hij gewoon over de demonstranten kon heen walsen. Daarmee heeft hij diep in zijn eigen vingers gesneden. De Turkse politie, die sowieso uit louter fascisten bestaat,  zette enorme wolken traangas in en ontelbare mensen werden gruwelijk mishandeld. Hierbij vielen 3 doden onder demonstranten en vele gewonden. Wat wel het vermelden waard is, is dat ook een smeris naar de eeuwige jachtvelden ging toen hij demonstranten najoeg en vijf meter naar beneden van een brug viel. Boontje komt om zijn loontje zullen we maar zeggen. Hij zag er in ieder geval na de valpartij een stuk gezonder uit dan voor die tijd.

Erdogan dacht dat het protest snel zou uitdoven, maar in plaats hiervan ging heel Turkije in lichterlaaie. De bevolking is Erdogan en zijn islamistische dwingelandij  meer dan zat. Men zit er niet op de wachten dat Turkije binnenkort een evenbeeld word van Saudi Arabie of Iran. Waar ooit het leger heerste zijn de nieuwe heersers nu de islamisten, beiden hebben van vrijheid, democratie en gelijke rechten nog nooit iets gehoord. Dus vecht de bevolking terug, samen met de vakbonden en de Koerdische vrijheidsbeweging, die al jaren probeert om Turkije te democratiseren. Of de overwinning nu al mogelijk is valt nog niet te zeggen, want het politiegeweld blijft aanhouden.  Maar wat vast staat is dat het verzet en de bereidheid om de strijd aan te gaan nog nooit zo groot is geweest. En dat houdt de belofte in van een betere toekomst. Niet alleen voor de kemalisten zoals vroeger, of de islamisten zo als in de laatste jaren, maar voor alle bewoners van Turkije inclusief de Koerdische gebieden.

Er kwam ook nog nieuws over een andere aanval van de heersende klasse. Weliswaar minder bruut, maar uiteindelijk net zo dodelijk.  In de afgelopen week werd bekend gemaakt dat de Amerikanen een computerprogramma gebruiken dat PRISM  heet. Hiermee kunnen ze over de hele wereld telefoons aftappen en alle bewegingen van mensen op internet en in de sociale media volgen. Er worden e-mails gelezen, foto’s bekeken en chatsessies doorgenomen. Zogenaamd gebeurd dit alles om terroristische aanslagen te voorkomen. Er word beweerd dat de grote internet bedrijven zoals Google, You Tube en Facebook hun medewerking verlenen en dat op deze manier miljoenen mensen door de Amerikaanse inlichtingendiensten worden bespioneerd en in de gaten gehouden. Kort daarna kwam uit Engeland het bericht dat ook de inlichtingendiensten in de UK met het programma werken. Het programma zou worden gebruikt om de huidige wetten te omzeilen. Parlementariërs in de VS en Europa waren tot nu toe niet op de hoogte van het bestaan van het programma.

Intussen hebben de internet bedrijven gezegd dat ze nog nooit van PRISM hebben gehoord en dat ze ook geen medewerking hebben verleend. Of dit waar is kan niet achterhaalt worden. Maar dat dit allemaal gebeurd staat intussen vast en het geeft opnieuw aan hoe de heersers keer op keer de rechten van ons allemaal schenden. Natuurlijk was allang bekend dat er getapt en meegelezen werd. Maar het is voor het eerst dat wordt toegegeven dat het op zo’n grote schaal gebeurd. De Amerikaanse president Obama verdedigde meteen het programma en bevestigde zo ook meteen het bestaan er van. Toen Obama pas president werd hadden veel mensen hoop dat hij de wereld zou veranderen. Die kans was altijd klein want de Amerikaanse politiek is in handen van de grote bedrijven. Wie dan president is maakt weinig uit.

Maar intussen moeten we vaststellen dat Obama geen haar beter is dan Bush en dat hij geen enkel respect heeft voor de mensen die hij beweerd te dienen. Ook hij schaart zich in een lange rij van vijanden van het volk. De hele zaak heeft opnieuw duidelijk gemaakt hoe we in de gaten worden gehouden. We kunnen er dus vanuit gaan dat ook dit artikel door een of andere Amerikaanse inlichtingen malloot wordt gelezen. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om dit soort figuren een kleine boodschap te sturen. Ze kunnen lezen en spioneren wat ze willen. Ze kunnen internet afsluiten en alle netwerken lam laten leggen. Het zal geen verschil maken. De stem van het volk is niet tot zwijgen te brengen. Er zal een dag komen dat er met dit soort snuffelaars op niet mis te verstane wijze wordt afgerekend. En mocht men in de hoogste sferen van het VS imperialisme willen weten wie er achter dit artikel zit, zet dan maar even PRISM aan. Dan ben je er zo achter.  Voor ons is het geen probleem. Wij voeren onze strijd openlijk en erkennen alleen onze eigen wetten en regels. Dus, snuffelaar, je kunt het dossier weer wat aanvullen. Ons zal het een rotzorg zijn!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten