donderdag 8 juni 2017

DE LAATSTE DAGEN VAN DE PARLEMENTAIRE DEMOCRATIE

Misschien dat het veel mensen nog niet is opgevallen, maar we zijn op dit moment getuigen van de laatste dagen van de parlementaire democratie. Om te voorkomen dat iedereen nu in juichen uitbarst, moeten we er wel aan toevoegen dat het om de start van een proces gaat. De aftakeling zal nog wel een poosje duren. Maar het is wel een proces dat niet meer te keren is, en dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die door de corrupte Haagse kliek van een echte stem en een echte vertegenwoordiging is beroofd. Het bewijsmateriaal is onomkeerbaar.

Als eerste heeft men eindelijk uitgevoerd wat al een tijd in de lucht hing. De Eerste Kamer heeft het zogenaamde associatieverdrag met de fascisten in de Oekraïne goedgekeurd. Er is wel een soort inlegvel bijgekomen waarin staat dat de Oekraïne niet automatisch lid kan worden van de EU. Dit vel werd na de stemming door Rutte meteen in de papierversnipperaar gestoken. Het beroemde doekje voor het bloeden was niet meer nodig. De liberale held, die ooit beloofde de uitslag van het referendum te respecteren, zal wel snel de dronken Poroschenko hebben gebeld, om het goede nieuws mee te delen. Kan ook zijn dat hij dat Koenders heeft laten doen. Die is immers een innige vriend van de Kiev fascisten.

Hoe we het ook wenden of keren, de mening van de bevolking is gewoon ordinair aan de kant geschoven, en de heersers hebben hun plan weer doorgedrukt. Hadden we iets anders kunnen verwachten? Nee, natuurlijk niet. We hebben immers niets te zeggen, en zeker niet als we een andere mening hebben dan de dieven en oplichters die normaal gesproken onder de noemer Nederlandse regering door het leven gaan. Een zelfde oordeel kunnen we vellen over de hele westerse leiding. Stemmingen en resultaten worden alleen geaccepteerd, als ze naar de zin van deze nepdemocraten zijn.

Is er nog een reden over om aan stemmingen en verkiezingen deel te nemen? Nee, niet onder de huidige omstandigheden en onder het huidige systeem. Iedere ongewenste uitkomst wordt verdraaid of gewoon genegeerd. De heersende kliek heeft de macht en kan die macht zonder problemen inzetten om zichzelf en het misdadige systeem te beschermen. Het is dus logisch dat mensen zich steeds meer afkeren van de politieke elite. Een oplichter die bij je aanbelt schop je ook de stoep af, als je hem door hebt. Dat doorhebben heeft even geduurd, maar het zit er wel steeds meer aan te komen.

Het tweede voorbeeld is de formatie, de beruchte koehandel die alleen in Den Haag en de media met enthousiasme wordt bekeken. Ook hier zien we weer hoe de wil van het volk gewoon aan de kant wordt getrapt. Nadat Schippers haar rol als kapitein op de Titanic aan de wilgen had gehangen, kwam er een nieuwe informateur. Tjeenk Willink, een PvdA fossiel, die ook nog een huisvriend van de oranjes is. Op sommige foto’s is hij te zien met een oranje sjerp. Hij zou zo kunnen meelopen in de verwerpelijke oranje marsen in Noord Ierland. Feodaler kan het dus niet. Dat dit museumstuk een kabinet in elkaar moet timmeren is al erg genoeg. Maar dat hij ook nog een sociaal democraat is, zet de hele verkiezingsuitslag op zijn kop.

Het was immers de PvdA die totaal door de kiezers werd vernietigd, en nog maar 9 zetels over heeft. Het was de PvdA die zelfs door de eigen aanhangers werd bestraft voor de leugens en het verraad van principes, als die er tenminste al waren. Nu wordt een lid van deze in de modder getrapte partij aangesteld als informateur. Als nog iemand deze farce serieus nam zal dat nu wel over zijn. Opnieuw is de mening van de kiezers gewoon gepasseerd. Dat zal steeds opnieuw gebeuren, als we de oplichters en dieven in Den Haag hun gang laten gaan.

De opzet is duidelijk Willink moet er voor zorgen dat GroenLinks aan het kabinet gaat deelnemen. Daarom ook zijn alle andere opties geblokkeerd. Rutte wil VVD, CDA, D’66 en GroenLinks, en dat zal kosten wat kost doorgedrukt worden. Het asociaal liberale kabinet met een flinterdun groen schilletje, waar we eerder over schreven, zal dus nu een realiteit gaan worden. Willink zal Klaver nog wel even moeten overtuigen en losweken van de paar GroenLinksers die er nog principes op nahouden. Maar dat zal niet moeilijk zijn. Klaver heeft zijn punt gemaakt door het proces een keer te laten stranden. Nu zal hij zijn ziel zonder schromen aan het liberale tuig verkopen. Zo’n grote stap is dat immers niet, en hij zal de noodzaak van een nieuwe regering wel als reden aanvoeren. Meneer voelt natuurlijk zijn verantwoordelijkheid, de gebruikelijke dooddoener.

Nu zullen er zeker weer naïevelingen zijn die zeggen dat het goed is als GroenLinks in het kabinet gaat zitten, om de scherpe randjes van het VVD beleid af te schaven. Een paar idioten zijn er natuurlijk altijd. Maar het zal niet werken. Ten eerste laat Rutte nergens aan schaven, alleen aan de inkomens van gewone mensen dan. Verder zit het er niet in, zoals Samsom al eerder heeft ervaren. Ten tweede zal Klaver zo blij zijn dat hij ergens in de buurt van de vermeende macht komt, dat hij aan schaven niet eens zal denken. Hij zal zitten een uitvoeren, meer niet. Daarmee wordt het laatste beetje vertrouwen in links, nou ja, soft links dan, zonder schromen ten grave gedragen. Over en uit.


Voor dit asociale kabinet zullen we zeker duur gaan betalen. Er staan al weer een stel fantasiebelastingen in de steigers om ons nog meer geld uit de zak te kloppen. GroenLinks zal daar vrolijk aan mee doen, constant bewerend dat dit moet voor het klimaat. Begrip voor mensen met weinig geld heeft deze elitaire club al nooit gehad, en zal dat ook niet krijgen in de toekomst. Jammer voor al die stemmers die dachten met een stem op Klaver het rechtse tij te keren. Het tegendeel is het geval, en dat had iedereen met een beetje politiek bewustzijn kunnen weten. Al deze ellende zal doorgaan tot we er zelf een einde aan maken. De wapens liggen in onze handen.