donderdag 2 oktober 2014

Nederland (weer) in oorlogMet rode oortjes en trillende vingers zaten ze te wachten in Den Haag. Wachten op het moment dat ze mochten mee doen aan de coalitie tegen de IS in Irak en Syrië. Al weken waren ze over stuur, de Haagse heren en dames, omdat het er op leek dat de Amerikanen Nederland niet nodig hadden in weer een nieuwe interventie, die nu al zwanger gaat van de volgende conflicten. Vorige week was het dan eindelijk zo ver. Nederland kreeg het groene licht om mee te doen met de bombardementen op de IS. Weliswaar alleen in Irak want de PvdA, met toch nog een minimale dosis principes, koos er voor om niet naar Syrië te gaan omdat er geen VN resolutie is. Dat werd echter gezien als een klein detail, de media waren meteen vol van het andere nieuws; Nederland ging ten strijde trekken. Nou ja, ten strijde is veel gezegd omdat het maar gaat om 6 F-16’s die de strijd met de IS zeker niet echt zullen beïnvloeden. Dat weet Den Haag ook wel, maar een beetje sabelgerammel is nooit weg, en ook Nederland slaat maar wat graag op de oorlogstrommels. Op orders van Washington natuurlijk, want zonder die orders mag men nog geen nagel afknippen.

Intussen staan de F-16’s in de lange file van landen die staan te popelen om bommen op Irak te gooien. De Amerikanen gooien nu ook illegaal bommen op Syrië, want een VN resolutie is er nog steeds niet, maar de Amerikanen zijn het gewend om alle wetten en regels aan hun laars te lappen, als het om de Yankbelangen gaat. We zitten dus midden in de zoveelste interventie, die net als alle voorgangers niets zal oplossen. Sterker nog, de situatie zal alleen verder verslechteren. Laat een ding duidelijk zijn; wij hebben geen enkele medelijden met de IS of welke andere fundamentalisten organisatie dan ook. Maar we sluiten onze ogen ook niet met betrekking tot de herkomst van dit soort groepen. We herhalen het maar weer eens; de IS, net als eerder Al Queda en Al Nusra, is een Amerikaanse creatie die door de CIA en andere Amerikaanse “deep state” instellingen is gecreëerd om tegen regimes te gebruiken die niet in het Amerikaanse straatje passen. De IS is getraind en bewapend door Amerika en haar verschillende onderdanen, om tegen het regime van Assad te vechten. Het doel van dit alles was het installeren van een ander regime in Syrië, net als eerder was gedaan in Irak. In Syrië mislukte dit echter en de IS volgt nu haar eigen agenda. Het komt er dus op neer dat Amerika, plus de rest van de zogenaamde coalitie, nu haar eigen creatie aan het bombarderen is. Dat is overigens niets nieuws want over de jaren hebben we gezien dat Amerika altijd een vijand nodig heeft, en bij gebrek er gewoon een uit de grond stampt.

De hele situatie in Syrië en Irak is dus door de Amerikanen, en hun Europese partners, zelf gecreëerd. Daar komt nog bij dat het bombarderen van de IS in Syrie een prima excuus is voor de Amerikanen om Syrie aan te vallen. Iets wat men toch al steeds van plan was. Kortom, de IS opmars komt voor de Amerikanen als geroepen. Sommige zullen zeggen dat we toch de bloeddorstige bende, die de IS zeker is, niet zo maar haar gang kunnen laten gaan. Dat er nu toch veel onschuldige slachtoffers sterven of op de vlucht worden gejaagd. Dat klopt. Maar als we deze problemen willen oplossen is bombarderen niet de juiste weg. Kijk maar naar de huidige resultaten. Bij iedere aanval, zowel in Irak als Syrie, komen ook steeds burgers om het leven. Ook dit zijn onschuldige mensen. Het resultaat is echter dat de haat tegen het Westen in het Midden Oosten alleen maar groter wordt. Precies dat kan fungeren als een prima rekruteringsbureau voor de IS en andere groepen. Veel mensen in het Midden Oosten spugen intussen op het Westen na alle oorlogen en interventies die aan miljoenen mensen het leven hebben gekost. Kunnen we ze dat kwalijk nemen? Zeker niet. Voor een aantal lijkt dan de volgende logische stap om zich aan te sluiten bij de IS of een andere groep. Dus de conclusie kan alleen maar zijn dat meer bommen de IS alleen maar sterker zal maken, en niet afzwakken. Dat is de ironie van de hele zaak.

Hoe pakken we dan dit soort zaken aan? In feite is er maar een weg om aan dit soort conflicten een einde te maken. Europa moet eindelijk onder het juk van de Amerikaanse imperialisten uitkruipen en er bij Washington op aan dringen om te stoppen met de smerige spelletjes in het Midden Oosten en elders, die alleen de Amerikaanse misdadige belangen dienen, en aan steeds meer mensen het leven kosten. Om hoeveel slachtoffers het precies gaat is intussen niet meer te tellen. Allemaal slachtoffers van Amerikaanse oorlogsmisdaden, waar intussen de Europeanen vele malen medeschuldig aan zijn. Hieraan kan alleen een einde komen, als Europa eindelijk de realiteit ziet en zich losscheurt van de Amerikaanse jaspanden waar men zich al zo lang aan vastklampt. Dat Nederland nu mag mee bombarderen betekend dat ook Nederland zich schuldig maakt aan oorlogsmisdaden. Voor alle duidelijkheid; zonder Amerikaanse interventie in Irak en Syrie was er nooit een IS geweest. Dan was dus ook de huidige interventie volslagen overbodig. Jammer genoeg gaan de ogen in Europa nog steeds niet open. Als iemand de waarheid zegt, zoals de rapper Lange Frans op Twitter, wordt hij aan alle kanten aangevallen. Terwijl de aanvallen juist op Washington gericht hadden moeten zijn. Daar komen de ellende, de bloeddorst en de misdaden vandaan. Washington wil de wereld overheersing, en Europa doet geen enkele poging om op de rem te trappen. Dit ondanks het feit dat Europa zelf slachtoffer wordt van de Amerikaanse militaire doctrine.

Kijk maar naar de angst die er intussen is, ook in Nederland. Angst omdat men maar al te goed weet dat er steeds meer vijanden ontstaan. Militairen en douanepersoneel mogen al niet meer in uniform over straat, en de idioot die het hoofd is van de zogenaamde terrorismebestrijding is niet meer van de TV af te slaan. Angst dus aan alle kanten, voor aanslagen, voor gezichtsverlies als men niet mee doet en vooral voor de dictaten uit Washington. Waar die dictaten toe leiden kunnen we nog veel dichter bij huis zien.

In Novorossia komen er steeds meer bewijzen van de oorlogsmisdaden van het Oekraïense fascisten leger. Een leger dat wordt gesteund door de NAVO en de EU en zijn orders uit Washington ontvangt. In de laatste weken hebben de milities van Novorossia de fascisten verder teruggedrongen en op de terreinen die eerder in het bezit waren van Kiev zijn intussen zeker 12 massagraven gevonden. In deze graven lagen de lijken van zeker 350 mensen die door de fascisten zijn vermoord. Het gaat in sommige gevallen om leden van de milities, maar in de meeste gevallen zijn het gewone burgers die op een of andere manier in handen van het leger zijn gevallen. De massagraven die ook zijn gezien door leden van de OVSE leveren ten hemelschreiende beelden op.

 Veel van de slachtoffers blijken jonge vrouwen te zijn, sommige zwanger. Aan de lichamen is te zien dat ze eerst zijn gemarteld en vaak ook verkracht. In een geval gaat het om twee meisjes van 13 en 14 jaar oud. Maar zelfs dat was nog niet voldoende voor de fascisten. In een aantal lichamen ontbreken de organen. Het lijkt er erg op dat ze op medische wijze zijn verwijdert. Er waren al langer geruchten dat het Kiev leger betrokken was bij orgaanhandel. De graven lijken dit te bevestigen. Er wordt nu uitgebreid onderzoek gedaan om de waarheid boven tafel te krijgen. Zo als altijd zul je deze berichten nauwelijks tegen komen in de Westerse pers. Als dit wel gebeurd is het zonder de schokkende details. Kiev is immers een bondgenoot en dan is er nooit gebrek aan doofpotten. Natuurlijk zal Washington weer alles ontkennen en zeker de Amerikaanse betrokkenheid. Maar het Oekraïense leger en ook de speciale fascisten eenheden dragen Amerikaanse kleding en uitrusting. Hun wapens en munitie zijn van Amerikaanse makelij. Kan het nog duidelijker?

Ook de mensen die zijn vrijgelaten tijdens de gevangenenuitruil bevestigen de gruwelverhalen over de misdaden begaan door de fascisten. De verhalen zouden in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw in Duitsland geschreven kunnen zijn. Het is duidelijk dat de concentratiekamp en Gestapomethoden terug zijn in Europa. Nederland, als lid van de NAVO en de EU is medeverantwoordelijk voor deze door Amerika aangestuurde en betaalde misdaden.
De kans is erg klein dat de Europese regeringen tot inkeer komen en zich van de Amerikaanse dictaten zullen afkeren. Maar de Europese volkeren kunnen opstaan en eisen dat er aan deze smerige praktijken een einde komt. De dreiging van fascisme in Europa is nu groter dan het in bijna 70 jaar is geweest. We moeten het tij nu keren voordat de bruine pest en het Amerikaanse imperialisme, die direct met elkaar zijn verbonden, ons allemaal tot slachtoffer maken. Terugvechten is de enige mogelijkheid. Met alle middelen.